CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 13, 2014

Gunung Datuk Lagi

 Date: 13.09.2014
Line Up: Me, Cik Abang, Pilla & Zila
Ketinggian : 885 Meter (2,900 kaki)
Lokasi: 21km dari Daerah Rembau most wanted yaw
Pendaftaran; RM5/pax
Bayaran Parking: RM2/Kenderaan
Masa naik: 3 Jam 10 minit *banyak berenti posing.
Masa Turun: 1 jam 30 minit.

9.10 pagi dengan lafaz bismillah kami mulakan pendakian. 

pengalaman pertama Pilla treking sampai mau tecabut braces katanya.. 

Take 5. trek agak basah disebabkan hujan pagi tadi. Alhamdulillah syukur sebab sepanjang pendakian cuaca sangat cantik.

Antara laluan yang sukar disini.. nampak pacak di belakang.. kami meniti akar ke akar untuk sampai ke puncak Gunung Datuk. 

Cik Abang Sebagai sweaper & Photographer kami sentiasa setia menanti di belakang. Kalau kami duduk, maka duduk lah juga dia.. 

cacing kepala tukul? ingatkan anak ular

ayu kan diorang ni dalam hutan. 

untuk kesekian kali Pilla tanya, lama lagi ke nak sampai?. Berapa jauh lagi dekat kamurang ni?. Sabar itu indah Pilla. 

yeay!! 11.30pagi akhirnya Pilla sampai ke puncak Gunung datuk dengan penuh gaya. Siap ada escort dari JPJ Padang Jawa lagi.. 

clap clap clap... 

sampai peluh kepala dia

tudia... Pilla in action.. 

pemandangan dari puncak Datuk sementara menunggu turn Pilla, Zila & Cik Abang 

mak dan anak dara

us @ puncak Datuk


Posing posing tapi view blakang x cun.

Yeah! tangga pertama turun puncak.

hoyeahhh!! tangga kedua yang pacak.

masa yang di tunggu.. Mee in cup. sorang 1 cup. Siap blanja org JPJ lagi 1 cup. Alhamdulillah, kenyang dan kami pun meneruskan perjalanan turun seterusnya balik rumah. Opps jangan lupa singgah amik Aman dan adik di Senawang yaw. 

seharian pakai baju tidur semalam punya.. Baunya.. ya ampunnn.. macam macam bau ada, bau ayam, kucing bercampur campur. Big thanks to sepupuku Geleng & Alan tolong jagakan anak anak ummi..



Sunday, September 7, 2014

Team Malaysia Fan Run 2014

Bismillahirahmanirahim... 

Team Malayisa Fan Run & Fit Malaysia
07.09.2014
Dataran Merdeka
10KM Team Malaysia Fan Run dan My lil Sis lari 5 KM untuk Fit Malaysia

Mars & Lieza. Diorang ni memang power lari.. 

me dan sister Pilla.. 
Sampai ERL station baru perasan me tak bawa Bib No!. Deng!!!! gelabah tak tentu arah suda.. Nak suruh Cik Abang hantar, memang taklah kan.. Redho sajalah.. Lai tanpa bib harini.

sebelum lari, posing dulu.. pukul 7.00 selepas register Pilla kita beratur di sini..

Nasib baik lah crew TM Fan Run sporting. Siap bergambar sebagai bukti, Prem kata bole ambik breakfast pack dan medal dan juga bole lari.. 

Ramai kan.. untuk 10KM 1200 orang lari..

Lalu tugu negara, sempat bisik dalam hai, kalau bawak Aman best juga ni melawat tugu sekejap.. hehehe... all the way memang layan perasaan sendiri.. Ikut kemampuan orang kata, kalau larat lari, kita lari. Bila dah penat, kita jalan. Jangan sesekali compare dengan orang lain. 

Alhamdulillah. Done my 1st 10km. complete in 1h27m. Bolehlah untuk kampung kampung.. 



Thanks kak Enn tolong jagakan Pilla.

Running and office buddy

Asyik asyik Fit Malaysia. Lupa posing  kat TM Fan Run  Booth.
Sakit lutut mak! hihihi..