CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 26, 2014

Jalan Jalan Cari Makan di Kuantan, Ana Ikan Bakar Tanjung Lumpur

Selepas Isyak, misi mencari makan malam.. Senang sangat rupanya mencari makanan sedap di Kuantan ni. 
Walaupun Ana Ikan Bakar Bandar Baru Bangi boleh dikatakan sepelaung je dari rumah, kami nak juga merasa Ana Ikan Bakar Tanjung Lumpur yang memang terkenal di Kuantan ni.  
Anak bujang ni memang tak makan seafood, tomyam ayam dan telur dadar sajalah santapan beliau.. Sedapppp dan tak kedekut ayam. Aman pemakan ayam tegar pun x mampu habiskan tomyam ayam nih. 

disebabkan masih kekenyangan makan kat Warung Paksu dan Maksu, kami order sotong goreng tepung 2 ekor dan ketam masak pedas seekor. Fresh dan sangat murah makan disini. Beza sangat lah dengan Ana Ikan Bakar Bandar Baru Bangi.  Geram bila teringat ketam fresh yang gemok gemok. Perut dah kenyang, mari kita balik tidur.. 

Selepas subuh kami keluar semula. Misi mencari sarapan pulak. Tanjung Lumpur jugak..  Jalan jalan dulu

Sepanjang pesisir pantai Tanjung Lumpur

Ana Ikan Bakar Tanjung Lumpur. Ada 3 kedai semuanya, dan kami makan kedai paling hujung sekali.. 

Sarapan disini.. suasana tepi pantai yang best

Aman, Adik dan Ayah makan nasi minyak gulai ayam lagi. RM3.50/set

umi makan ini aja, RM1/3 ketul.. Tekejut Mak!! 2 kali tanya, last skali umi borong ketupat ni sampai habis..




jom check out.. lpas ni kita cari makan lagi.. Yang lain semua enjoy food, kecuali adik ni. Minta macam macam tapi makannya tidak. Makan biskut saja. bila sampai rumah, tau pulak cari nasi. 





No comments:

Post a Comment