CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 23, 2013

Sambutan Hari Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Yang Ke-80


21 September 2013, Kebetulan Rombongan Makcik Panagatan (Mak kepada Said) yang selamat menjadi suami orang minggu lepas, akan berangkat balik Sabah dari rumah kami di Bangi. Plan asal, kami akan gerak ke KLIA se awal pukul 7 pagi, sebelum ke Dataran KL. Tukar plan di saat akhir, mengikut kesesuaian memang biasa.. Di sebabkan ada sedikit masalah teknikal, Jom bawa nenek naik tren.. Biar Ayah hantar Nenek Panagatan ke KLIA, kita kita je naik tren ke KL..  


Alhamdulillah, sampai jugak akhirnya.. Agak terlewat jugak lah. Kena lah berdiri di penghujung jalan Dataran.. Pukul 9 pagi, Aman dan Adik sempat lah tengok demo melepaskan tebusan dari kejauhan. 

Komando in Action.. Siap ada anjing lagi..

Lori hantu warna kuning di sebalik Komando tu lah tebusan yang akan di selamatkan..

Tang ni yang Adik sangat teruja, heli ni memang atas kepala kami je. Menjerit Adik bila tengok ada *asykar yang bergayut di tali dan di bawa jauh oleh Heli ni... Sampai harini, cerita yang sama Adik ulang... sampai umi dah hafal skrip Adik.. . {ayah, tadi kan... ada aykar tu lah.. dia selamatkan orang... pas tu kan, dia naik tali kat likoter masyam ni}


tak sempat ambik banyak gambar, sebab umi kena handle 2 asykar kecik umi.
selepas pertunjukan, kami sempat meninjau pameran ATM ni dari satu khemah ke satu khemah... Panas ya Ampunnn.... Pengunjung pun tersangat lah ramai... Sampaikan Adik, menangis ajak balik. Walhal Pameran ATM Putrajaya yang lepas, Adik sangat exited, sampaikan semua benda pameran dia try..  Time ni, Ayah dah sampai dari airport.. 

Jom.. ke rumah Aten pulak.. Tak jauh, Lepar 5, Jengka..

Mama belikan ini untuk Pakcik Koji



No comments:

Post a Comment