CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 2, 2012

Family Day Jalan 4/5A & B, T.I.P

13 Okt 2012, Sabtu @ Lorong 4/5A depan rumah En. Najib, En. Norman, En. Rosli dan En. Ayob. 

Jamuan raya selepas bulan Syawal. Bukan senang nak berkumpul satu lorong ni di bulan raya. Masing masing ada komitmen. kan kan kan?. Nak tak nak, memang lah kena buat selepas bulan Raya. 

Agenda adalah, pagi sesi gotong royong menyiapkan rempah dan rencah ratus untuk aktiviti kemuncak iaitu BBQ pada malam hari. Jadi mak mak ditugaskan untuk mengopek bawang dan segala macam yang sewaktu dengannya dan juga menyiapkan lunch untuk lorong  pak pak pulak menyiang ikan, sotong, udang dan ayam. Thanks a lot to jiran tetangga yang bertungkus lumus menjayakan acara ini untuk kali yang ke-2. Insyallah akan jadi acara tahunan untuk lorong kita... yeaahhh!!!! Lorong kita memang terbaekkk...

jom layankan gambar gambar yang sempat dipetik hari tu..


Kambing Golek in the making. Abang Rosli merupakan orang kuat lorong nih.

sudah selesai goong royong. Tengah tunggu chef Yati sampai untuk menyelesaikan misi memasak nasi goreng

anak anak pun happy, sesuka hati boleh main di luar pagar. Bukan selalu dapat chance macam ni. 

itu kamii..

Majlis dimulakan dengan bacaan Yasin dan Tahlil.

buah buahan tidak dilupakan. Mata kucing, Oren dan Anggur

Fries, Nugget & Fish Ball

Orang kuat BBQ nih

Alhamdulillah, acara tamat sebelum pukul 12 malam. Perut kenyang, hati pun senang. Kurang pembaziran berbanding tahun sebelumnya.. 

No comments:

Post a Comment