CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 19, 2012

From Bangi to Kuala Terenganu Part 3

Over la pulak kan, pegi Terengganu je pun sampai 3 episod.. tak pe, buat entry sendiri untuk diri sendiri jugak kan. Nanti Aman dan adik sudah besar, panjang sikit cerita untuk di baca. 

6.30 Pagi @ 17.06.2012 ~ Ummi, Ayah dan Adik Ammar saja jalan jalan cari port gambar. Niat nak cari perkampungan nelayan, pusing pusing tapi tak tahu mana hala nak tuju. Pusing bandar sajalah sudahnya kan. Impress weh Terengganu ada Parking bertingkat.. sampalau kejap. 

lepas tu tangkap gambar di Masjid putih sat.. jalan clear.. siap bole pose atas jalan raya lagi kami anak beranak. 

gambar depan pintu masuk Istana Maziah pun jadi lah kan.. 

depan pasar Payang kami lepak lama skit. Ingat nak naik bukit Puteri Kuala Terengganu, tapi bukak pukul 9 lah pulak...ingat nak tunggu jugak tapi kitorang terpacak di sini seawal 7 pagi. Hahahaha..2 jam yang panjang kot..

jom lah pi cari sotong celup tepung kat Pantai Batu Burok dek.. sekali, kedai tak bukak pagi daa.... frust lagik.. 1st day dah melantak 1 ekor sotong besar* RM19/ ekor je. tak snap gambar pun.. Puas gilaaaaaaaaaaaaaa....

selepas setel breakfast, bawak budak budak mandi Pool, kami bawak Aman, Adik dan Maah ke Taman Tamadun Islam Kuala Terengganu.. kurang ingat berapa monumen masjid yang terdapat disini. Yang pastinya, ada monumen masjid yang pengunjung boleh masuk dan duduk tengok siaran dokumentari tentang masjid tersebut. sambil sambil amik angin aircond yang kuat di kala panas terik di sini. yang sempat kami masuk dan duduk lepak Taj Mahal, Al Aqsa dan Masjidil Haram.


destinasi seterusnya, misi mencari keropok lekor @ Losong. main redah je kedai mana mana. Berderet kedai keropok lekor. Tulah En. Jaie, orang suruh call abang Ipar *biasa beli keropok lekor, tapi dia tak nak.. chet... Nasib baiklah sedap dan tokeh kedai ni sangat peramah.. Siap suruh masuk kat belakang tu lagi amik gambar.. 




No comments:

Post a Comment