CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 26, 2012

Adik Aik Bash, Ume aik Bash

1st time adik naik bas masa Ma'ah Konvo hari tu. Naik bas tu dari Masjid ke Dewan Seri Negeri..

Adik Happy, happy sampai ke hari ni..

Maa'ah, Nenek dan Aten ume aik bash..

Wednesday, July 25, 2012

Wordless Wednesday #2


Friday, July 20, 2012

Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu

gambar gambar di T.T.I Kuala Terengganu.. Memang dah aim nak masuk sini. Pasport RM15/pax untuk dewasa, Kanak Kanak RM8/pax. Passport sah untuk setahun, next visit boleh dapat tiket Tram free.. wajib amik kot Tram atau buggy.. memang tak larat pusing keliling taman ni tengah panas. Memula tu rasa eh tak payah amik tram la bang, bukannya luas sangat pun.. Nasib baik en. Jaie bekeras nak beli tiket tram. kalu tak memang merangkak la saya anak beranak nak menghabiskan pusing taman ni. Hahahaha

fresh lagi ni, baru masuk je..



Taj Mahal, 1st dokumentari.. best sambil tengok sejarah Taj Mahal, sambil sejukan badan.. Aircond sejukkkkk

yang belakang tu Al Aqsa.. Pun kitorang tengok dokumentari jugak




Masjidil Haram.. 





naik tram 2 kali pusing nak bagi Ammar Ikhwan puas hati. 



tak sempat naik boat ni.. nda larat suda bah.. Panas terik betul

yang bestnya, setiap passport dapat RM2, vaucher makanan di kafe luar taman means kami dapat RM6 voucher. lepas lah makan ABC dan rojak buah.. terbaek la ABC makan di tengah panas.

dapat jugak RM2 voucher souvenir dan Aman dah chop nak pencil case ini 


aik peluang Zohor kat Masjid Kristal..

Selamat Menyambut Ramadhan 2012

Esok 1 Ramadhan. Alhamdulillah, puasa ganti semua sudah settle.. Cukup seminggu hibernate exrcise. Harini makan macam tiada esok bagimu..

Pagi pagi kawan office dah jamu dengan lasagna & Brownie. mabeles, mantap oo.. lepas tu spare perut*la sangat untuk lunch date dengan Omak @ Kak Rasnah.

dah kenyang makan soto, makan aiskrim pulak.. Adoyai... potong kaki punya..

memang dah kenyang tapi masih ada ruang untuk ini.. hahahaha
Selamat menunaikan ibadah puasa semoga tahun ini dapat menjadikan saya lebih baik dari tahun sebelumnya.. 
Credit all Pic to FB Cullen Alice Zila

Dari Abu Hurairah  t, ia berkata, 'Rasulullah  r memberi kabar 
gembira kepada para sahabatnya dengan bersabda:  

"Telah datang kepadamu bulan Ramadhan, bulan yang diberkahi. Allah  I
mewajibkan kepadamu puasa di dalamnya; pada bulan ini pintu-pintu surga 
dibuka, pintu-pintu neraka ditutup dan para setan diikat; juga terdapat 
dalam bulan ini malam yang lebih baik dari seribu bulan, barangsiapa yang 
tidak memperoleh kebaikannya, maka ia tidak memperoleh apa-apa." HR


Thursday, July 19, 2012

Sukan Tahunan PASTI Al-Faizin BSP 2012

Wajah wajah anak anak kami..

Ammar Idlan


tahun lepas Aman pegang Bendera. Tahun ni kena pegang papan tanda.. Hahaha.. 

handsome oooo

comel

Cikgu cikgu tengah susun hadiah..

Acara pertama.. 


Aman punya peel... buat apa pun, dia mesti senyummmmmm

senyum lagiiiii...

senyum jugakkkk


acara kedua, cari harta karun... senyum gak.. sampai ke garisan penamat dia senyum lebar.. hahahaha 

tetiba tengok dalam gambar ada kasut budak ni.. *ni bukan kasut Aman..

From Bangi to Kuala Terenganu Part 3

Over la pulak kan, pegi Terengganu je pun sampai 3 episod.. tak pe, buat entry sendiri untuk diri sendiri jugak kan. Nanti Aman dan adik sudah besar, panjang sikit cerita untuk di baca. 

6.30 Pagi @ 17.06.2012 ~ Ummi, Ayah dan Adik Ammar saja jalan jalan cari port gambar. Niat nak cari perkampungan nelayan, pusing pusing tapi tak tahu mana hala nak tuju. Pusing bandar sajalah sudahnya kan. Impress weh Terengganu ada Parking bertingkat.. sampalau kejap. 

lepas tu tangkap gambar di Masjid putih sat.. jalan clear.. siap bole pose atas jalan raya lagi kami anak beranak. 

gambar depan pintu masuk Istana Maziah pun jadi lah kan.. 

depan pasar Payang kami lepak lama skit. Ingat nak naik bukit Puteri Kuala Terengganu, tapi bukak pukul 9 lah pulak...ingat nak tunggu jugak tapi kitorang terpacak di sini seawal 7 pagi. Hahahaha..2 jam yang panjang kot..

jom lah pi cari sotong celup tepung kat Pantai Batu Burok dek.. sekali, kedai tak bukak pagi daa.... frust lagik.. 1st day dah melantak 1 ekor sotong besar* RM19/ ekor je. tak snap gambar pun.. Puas gilaaaaaaaaaaaaaa....

selepas setel breakfast, bawak budak budak mandi Pool, kami bawak Aman, Adik dan Maah ke Taman Tamadun Islam Kuala Terengganu.. kurang ingat berapa monumen masjid yang terdapat disini. Yang pastinya, ada monumen masjid yang pengunjung boleh masuk dan duduk tengok siaran dokumentari tentang masjid tersebut. sambil sambil amik angin aircond yang kuat di kala panas terik di sini. yang sempat kami masuk dan duduk lepak Taj Mahal, Al Aqsa dan Masjidil Haram.


destinasi seterusnya, misi mencari keropok lekor @ Losong. main redah je kedai mana mana. Berderet kedai keropok lekor. Tulah En. Jaie, orang suruh call abang Ipar *biasa beli keropok lekor, tapi dia tak nak.. chet... Nasib baiklah sedap dan tokeh kedai ni sangat peramah.. Siap suruh masuk kat belakang tu lagi amik gambar.. 




Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday la konon


Tuesday, July 17, 2012

From Bangi To Kuala Terengganu Part 2


3.20petang ~ lepas mandi *maklumlah budak budak ni belum mandi pagi kan. Sibuk ajak mandi pool tengah tengah panas terik, kami heret 2-2 jalan jalan cari makan.. 

@ Batu Burok Beach, Aman berjaya terbangkan layang layang yang baru beli 

terjumpa pulak burung tiong botak cari makan tepi pantai..

macam macam ada rupanya pantai Batu Burok ni.. Adik dan Aman tengok saja lah kereta kuda tu.. RM15 untuk satu pusingan kecik. Hahahahaha.. 

Gambar Aman berenang dari tingkat 11 Grand Cont. Ini pool dewasa, Aman bukan main lagi eksyen takmo pool budak.. Hahaha.. Bagus kalau pandai berenang . En. Jai amik gambar ni dari bilik lepas beli kek untuk sepraiskan bini dia. hahahahaha... patutlah x join kami kuak lentang, rupanya pegi beli kek ye..

Happy Birthday to me @ 16.06.2012. seprais wehh sampai menitik air mata.. 

lepas makan kek sampai lebam, kami ke ICity Terengganu.. Sehari kami yang penuh dengan aktiviti. Walaupun tidak semewah percutian orang lain, kami anak beranak happy tak terhingga dapat meluangkan masa seharian yang berkualiti.