CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, June 30, 2012

Permohonan Anda Tidak Berjaya - Mungkin Ada Hikmahnya Insyallah

Ujian Kelayakan SRAI Aman hari tu sudah dapat jawapan.. Nampaknya tiada rezeki Ammar Idlan untuk bersekolah di sini. Frust memang lah frust, tapi apa nak buat, mungkin besar hikmahnya. Siapa tahu?. Lepas ni Misi mencari Sekolah Agama dan tempat Mengaji akan bermula.... sudah mau masuk darjah 1 rupanya anak ummi ni. Rasa macam Aman ni masih baby lah pulak..

Rindu sudah..

rindulah bau masam berpeluh dalam hutan.. OOoooo cik Abang, kasut ai dah lama gantung tu.. Bila lagi mau hiking ni??

Friday, June 29, 2012

Buah Hati Pengarang Jantung

Nama Saya Ammar Idlan. Saya Abang kepada Ammar Ikhwan. 

taye pulak Ammar Ikhwan adik pada Ammar Idlan 

Bila kami bergabung tenaga, kami jadi Power Rangers Samurai.. Hari hari kami gaduh manja sampai umi kami bertukar jadi Hantu Kak Limah.. 

Thursday, June 28, 2012

Potty Training Day 10


Ammar Ikhwan sudah bebas dari diaper di siang hari. Masa tidur, still kena pakai lagi lah. Tapi, ummi dan ayah masih belum konfiden bila bawak adik jalan tanpa diaper.. Kejap kejap kena tanya, adik nak pipish? Adik nak iyak? Naik muak Abam Aman..

Tuesday, June 26, 2012

Sotong Celup Tepung & Cekodok Sotong


.
Sotong Besar RM15, Ikan Kembung Segar RM4
Sotong Celup Tepung Pantai Batu Burok memang TERBAIKK!! rasa macam mau pi Pantai Batu Butok sekarang jugak..

RM6/ serving. 6 ketul cekodok sotong.. *rasanya, setengah ekor sotong yang dibelah 6..
Sotong celup tepung di gambar no 1. menyebabkan saya frust tahap gaban bila order sotong goreng tepung di Sunita Tomyan @ Salak Tinggi macam dalam gambar no. 2. 


Saturday, June 23, 2012

Ma'ah bila Bosan...

tengok apa sudah jadi sama ni tanak wagu???? dia kasi jadi sumandak sudah bah gima.. Apa la Ma'ah ni.. hahahahahah

Aku Suka Singkong, Kau Suka Keju..


wah wah, bukan main lagi si Adik Ammar ni. suka lah pulak dia ni meratah cheesedale.. padahal ummi dia makan sekeping pun ambik masa sehari.. Adik ni bole makan selagi ada.. nda boleh jadi ni.. Adik ni memang senang skit pasal makan. Abang Aman punya fav. Roti Canai Kuah Kari, Nasi Kandar, segala galanya mamak.. Adik Ammar pulak boleh makan semua jenis makanan yang ada depan mata.. Adik Ammar suka mencuba macam ummi, Abang Aman pulak, hanya akan makan makanan yang dia biasa makan jak macam ayah.

Friday, June 22, 2012

From Bangi To Kuala Terengganu


16-18 June 2012.. 

My Birthday Celebration..

Nanti cerita panjang.. Gambar belum upload lagi bah.. sabar geng..

Potty Training Day 3

Sumber: Google

Maa'aah sudah habis belajar, transit dulu di rumah Aman dan Adik untuk 2 Minggu. Memang dah terdetik dalam hati ummi mau mintak tolong Maa'ah train Adik Ammr "pipish" dan "iyak" sendiri.. Alhamdulillah, harini adalah hari ke 3, hopefully dalam masa seminggu ni Adik Ammar berjaya lah dengan misi berpisah dengan diaper.. 

 permulaan... sangat lah leceh.. sekejap sekejap "ummi nak pipish, ummi nak pipish" sebelum tidur dah siap siap pakai diaper pun sibuk gak nak pipish.. hahaha.. berlari lari lah ummi, ayah dan maah passing button bawak adik Ammar gi tandas..

pagi tadi dengan bangganya dia bangun, buka diaper sendiri dan "ummmiiii... dek pipish banyak"

September 2009, umur Aman 2 tahun 7 bulan, Maah juga yang berjaya pisahkan Aman dengan diaper.. Alhamdulillah, lepas 2 minggu Aman dah boleh bangun sendiri dan kejut umi atau Ayah "Aman nak pipish"

Monday, June 18, 2012

Great And Gorgeous!!!


Dia memang sangat baik hati.. Thanks lalink coz sudi jadi kawan baik masa senang dan susah.  Dia ni kadang kadang suka merajok. Anyway, saya sayang kawan saya ni macam adik beradik sendiri. Insyallah.. hahahahaha..

every year without fail.. millions thanks!!!!

special for today, handwritten receipt @ KRR Cyberjaya.. 
Credit Pic to My Lalink FB.. 


Saturday, June 16, 2012

Mamaku dan Neelofa


Tiba tiba Auntie Long upload gambar mama dan Neelofa.. wah... bukan main lagi mama aa... comel betul Neelofa ni dan yang bagusnya, dia tak sombong dan x kisah bergambar dengan siapa pun.. Mama jumpa retis ni di majlis sambut menantu rumah Riza Bistro.. Pengantin perempuan adalah adik Neelofa.. Mama pun jadi artis suda ni.. hahahahahaha

Thursday, June 14, 2012

Geng Hantu Durian

14.06.2012 @ 1p.m @ Lori Durian Dengkil


Hari ke 4 makan durian untuk minggu ni.. Liza, kot kot kalau terbaca belog ni, jangan marah ye upload gambar ni..

steady je habiskan durian berbiji biji.. 

katanya "durian ni tak brapa elok, sebab ahkak dah biasa makan yang elok". Bagi kami cukup sedap dah ni.. 

 RM9/KG 101, memang terbaik. Harini total RM72/6pax. Cukup lah tu untuk minggu ni. Minggu depan puasa durian. Hahaha.. mode*pengsan kenyang durian* hadoii pening

Wednesday, June 13, 2012

Hantu Durian 2

13 June 2012 @ 12.30pm @ Tepi Jalan Dengkil *versi Van pulak. 
kali ni peserta lumba makan durian ramai skit. Semua aweks2 meletops kecuali ummi si Ammar ni.

Ratu ratu tengah menikmati durian tengah panas.. yang bukan ratu kat belakang tu tokeh durian.. 

101 RM10/kg, Musang King RM15/kg & Durian Kampung RM10/2 biji. Banyak tak kami ber-6 makan
RM65 durian kami arini

model Van durian Dengkil.. huhuhu

sudah kenyang, singgah cendol pulak. Kamera sendiri tiada, jadi semua gambar ehsan dari FB my Lalink a.k.a Zila

Sup campur tak sedap.. pas tu ada orang rasa bersalah sebab makanan kat sini tak sedap. Ntah pape @__@



Ummi memang hantu durian

12.06.2012 @ tepi jalan Dengkil pukul 1 tengah hari buta dibawah sinar matahari terik..

Wow!!! IOI, Udang Merah dan D24 2 RM9/.  Semua jenis durian ni RM9/kg


Geng hantu durian. Yang paling hantu is yang baju putih  dan yang berdiri. Kanan skali tu Omak kitoang. Makan 2-3 ulas je.. 

Tuesday, June 12, 2012

Hari Hariku di TSA

Hai.. Nama saya Adik Ammar. Ini kawan baik saya Afinie.

Cikgu Emmaa amik gambar ini secara spontan. Bila Cikgu nampak Adik Ammar tolak Afinie, Cikgu cepat cepat amik kamera dan terus amik gambar. Terima kasih Cikgu Emma. Nanti boleh tunjuk gambar Dik Ammar kat ummi dan ayah.

ini adik Ammar tau bukan Afinie. Cikgu kate, letak seluar macam ni supaya seluar tak ilang masa basuh iyak. Abang Aman  pun suka buat macam ni kalau nak iyak sebab cikgu dia cakap, nak iyak kena tutup kepala. Kalau tidak, nanti syaiton nirrajimmm berpesta atas kepala.

inilah kawan baik Dik Ammar hari hari kat taska. Kawan bermain dan kawan bergaduh berebut makanan dan berebut nak cikgu. Terima Kasih Cikgu Emma sebab upload gambar Dik Ammar di FB. Adik Ammar sayang Cikgu Emma.. muahhhhhh...

Monday, June 11, 2012

Karipap nan seketul Vs Masterchep

Berikut perbualan Aman & Ayah dan Ummi dikala menonton rancangan Masterchef selebriti..

Aman: ummi kan pandai buat karipap,ummi masuklah masterchef. Boleh masuk TV, nanti Aman, Adik, Ayah dan Maah tengok je ummi dari rumah.

Ayah: Haah kan. Masuklah masterchep. Umi kan pandai buat karipap.

Ummi: taknak lah Aman, nanti sape nak tidurkan Aman ngan Adik. Ummi kena tido sana nanti.. Tak de orang la yang nak tidor atas lengan Ummi.

Aman: senang je tu ummi, lepas dah masuk nanti ummi masak lah tak sedap supaya keluar.. tambah cili lebih lebih sikit ke..

Hahaha.. Motip masuk masterchef sebab buat karipap????.. baru nak perasan karipapku jadi, Dok asik ulang ulang buat karipap, itu sebab anak and laki perli.. udah udah lah tu buat karipap … dah bulih masuk masterchep dah. Buat lah kuih lain pulak..

Yelah yelah, pas ni buat kuih lain pulak ye Aman. Hari tu umi buat kuih seri muka, sampai nangis Aman umi paksa makan.. tau lah tak jadik kuih tu, janganlah sampai nangis makan kuih..

Monday, June 4, 2012

Selamat Pengantin Baru Pada pasangan Farid & Zeeha dan Musa & pasangan

3/6/2012 11.45 pagi pi kenduri sepupu En. Jaie. Dekat aje, Bandar Sri Putra. Meraikan pasangan pengantin Musa serta pasangan.. panas gila weh time ni.. tapi parking sangat senang disini sebab banyak rumah kosong dan kawasan yang luas. Terbaekkk... cendol dikala panas. habis diet plan mak tau..


3/6/2012 2.00ptg kenduri di Taman Medan, PJ. Sangat melilau kami cari jalan.. sesat barat weh. nasib baik ada en google yang banyak membantu. heee adventure gila cari rumah Farid ni. dengan peta tak bawak, ikut je direction yang Bard bagi.. Nasib baik Bard dah warning awal, banyak khemah pengantin ni. jangan salah kenduri pulak.. ada 1 tempat tu, En. Jaie memang nak berenti carik paking. Sekali tengok gambar pengantin lain daaaa.... hahahahahaha..lorong sebelah khemah Farid pun ada kenduri jugak...


anyway, selamat pengantin pada kedua dua mempelai.. semoga berbahagia ke jannah.. Farid dan Zeehaaa, janji ahkak di Berkelah hari tu sudah tertunai ye.. 

Sunday, June 3, 2012

Saya Rindu Mama

Mama oh mama.. rindu tidak terhingga. walaupun jauh di mata, tapi tetap dekat dihati. Semoga mama sihat sihat saja di kampung. Sudah 2 hari cuba call mama tapi asyik lah sibuk kan mama ni..

Saturday, June 2, 2012

Siapa penah jumpa sabun ni?


Mesti wangi sabun ni. Hahahahahahahahahaha

Friday, June 1, 2012

Pulau Manukan Raya 2011

Unplanned! langsung x best sebab pegi dalam keadaan terpaksa. Ostat la punya pasal ni.. huh..  ni cerita Raya tahun lepas la ni, pengajaran untuk program raya tahun tahun seterusnya..  Lain kali, sila bertegas sikit ya puan puan. Tak mo ikut orang lagi.. Stress!!!

Adik tak happy


Aman pun poyo x happy jugak.. heeeee