CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 31, 2012

Hari Kedua Tanpa Susu Ibu

Nampaknya, Ikhwan semakin terrer tanpa susu.. Siang memang tiada masalah, masalah biasanya muncul bila malam menjelma... Bukan min gelisah si Ikhwan ni, ke kiri, kejap ke kanan, kejap ke belakang, kejap atas badan abang Aman, Kejap kaki atas kepala Abang Aman... Hahahaha... terkebil kebil budak busyuk ni menahan mata yang takmo tidur. Kesian memang kesian, tapi ku sudah bulatkan tekad untuk berenti masa ini...

Malam Pertama tanpa susu, hampir setiap jam dia bangun menggelisahkan diri.. kalau tak salah kira, 6 kali umi bangun buat susu ntuk adik.. Susu apa adik minum skg? Susu Dutch Lady Original.. ingat nak bagi cokelat tapi Ikhwan maam tak serasi lak.... Berak keras.. sembelit kata orang.

Malam kedua iaitu malam tadi, Umi cuma bangun 3 kali saja buatkan Ikhwan susu. Pukul 12.30 malam, pukul 2.30 pagi dan pukul 5.30 pagi... Yang tengah malam tu, x habis pun... Umi tau, Ikhwan sebenarnya nak nyonyot saja kan...

Well done Ikhwan. Syabas dan tahniah.... umi sudah tidak sabar nak tgk reaksi Ikhwan hari ni pulak... masih lagi ka merengek2 macam semalam, atau semakin baik.. Susah jugak nak ilangkan gian Ikhwan tu..




Sunday, January 29, 2012

Hari Pertama Belajar Susu Formula Penuh

Akhirnya hari ni 29 Januari 2012, Ikhwan 2 tahun, 3 bulan dan 10 hari, Ummi bulatkan tekad untuk berentikan adik menyusu (bf). Merengek jangan cakaplah, selang sejam, 'Miiiii, dek nak tik'. Tapi bila sua *siap2 buh nescafe. "wek x nak. cuk". Hahahahahahaha, kesian pun ada tapi terpaksa la jugak kan... Seelok eloknya menyusukan anak selama 2tahun kan.. Kalau tidak, nanti lagi susah nak berenti. Aman dulu, 3 tahun lebih baru berenti, itupun sebab pregnt kan adik. Punyalah payah nak berentikan Aman.... Pengalaman yang menjadi pengajaran. Well done adik.. gud luck untuk minggu ni, insyallah Adik mesti boleh buat!

Saturday, January 21, 2012

dalam perjalanan ini

wahhhhh... akhirnya tiba masa untuk ke bekelah...... now, kami ber6 tengah singgah sarapan di rnr temerloh. macam x selera mau sarapan tapi terpaksa juga telan nescaffe n n. lemak ni.

Wednesday, January 18, 2012

Genting Highland 14.01.2012

Kami ke Genting, saja bawak anak anak. Kasi surprise skit kat Aman. First World Hotel, Hotel terbesar kat sini, alhamdulillah, tidak seperti yang dibayangkan. selesa dan bersih untuk bermalam. Aman punya seronok main bumper car, dari pagi sampai 12 tengah malam baru stop.. ngeeee, senyum lebar Aman... Sepanjang 2 hari 1 malam di sini, hasil carian google Ayah, kami makan di kedai mamak Restoran Baru Muhibah je. Lunch 1st day je makan KFC tapi seriously, kembang anak tekak kampung ku ini. x sedap + ayam lebam.

Adik dan Abang yang sangat happy.

Ayah suruh posing macam ni, mengimbau kembali kenangan Ayah dan Pak Ngah yang pernah posing macam ni di sini.

Ikhwan volunteer posing dan paksa ayah amik gambar. lebih 10 x shoot ni.. Hahahahaha..

Adiiiiikkkkk... jom balik. cukup cukup lah posing tu. Ummi menjerit sambil berlalu tinggalkan diorang ni 3 beranak.. hahahahaha. Sangat enjoy bila tgk anak anak enjoy, tapi kat sini takut jugak weii... pusat segala jim wau dal ya..

Tuesday, January 17, 2012

Restoran Baru Muhibah

siapa tau di mana letaknya restoran ini? cheh, budget macam ada je org lain yg baca belog syok sendiri ni kan.  mesti susah nak hagak kan kat mana ni.

banyaknyaaa air sejuk..

banyak betol. sampai melimpah ruah. Yang ini RM5 per tapau. Makan Ber-3 pon x habes.

Aman, seperti biasa.. makan bersepah sepah.. pening mak tau. Maggi goreng bole tahan sedap, tapi banyak gilaaaa.... suku je luak.. Aman makan sampai nak muntah dah.

Menu dia Nasi Goreng Kampung with Telur Dadar.. RM9.50. ponnn banyak gilaaa... Nasib baik saya sempat kansel order. Kalau tak, makan sampai lebam la kami..

Jom piknik di Bekelah, CNY 2012

Haluuuuuuuuuu..... wah suda tidak sabar menunggu hujung mingguni.. cuti panjang, bole rehat panjang, bole jalan jalan yang panjang..

kali ni, insyallahnkalau tiada aral, kami hanak beranak akan ke Bekelah.. 1st time koootttt join camping encik Jaie... merasa jugak la percutian berbintang bintang.. insyallah.orang lain bercuti obersea, hotel kurang kurang pun 5bintang. kami bercuti masuk utan, dok khemah jek... hehehehe... hopefully, hero2 kami selesa dan suka vacation kali nih... peace yo....

Monday, January 16, 2012

Wedding Sepupu Ayah @ Teluk Intan

Turun dari Genting Higland, kami ke Teluk Intan. Untuk meraikan pengantin. Seawal pukul 7.30 pagi kami gerak dari rumah. Singgah Sungai Buloh rumah abang ipar. Memang dah plan dari awal, gerak sekali. Dalam pukul 12.30 barulah kami berkonvoi ke Teluk Intan. Ikut jalan Kuala Selangor.. Fuhh!!! berpeluh jugak lah ketiak. Perjalanan kami amik masa lebih kurang 2 jam.

Alhamdulillah, sempat sampai sebelum majlis selesai.. Nihaa ada gambar sedikit sebanyak untuk kenang kenangan..



Mak sedara En. Jai yang dok Semenyih.. Family sebelah arwah abah En. Jai

Abang Aman dan Ikhwan bergambar kenangan bersama sepupu. kemain lagi Ikhwan posing kan

nak jugak masukkan gambar en. Jai yang tengah menjeling..

Thursday, January 12, 2012

Seronok bila dapat berkumpul ramai ramai macam ni



Kenangan September 2011. Mama, Makcik & Husb, Kak Inut, Kak Umi &Auntie Wagini & Husb, Aten

Tuesday, January 10, 2012

Aman nak makan kat Tasik Idaman

wakakaka... Nasi goreng Thai + Teh O Ais. Aman makan sampai licin.. Punyalah besepah!!

Adik sudah selesai, tunggu abang siap makan  aja..

Monday, January 9, 2012

Adik dan Basikal

Basikal yang Ma'ah belikan untuk Aman 4 tahun yang lepas... Ayah repair, yeay, adik sudah ada basikal.. sukanya dia... sampai azan maghrib baru masuk rumah.. Itu Abang Aiman, jiran depan rumah yang baru masuk darjah satu taun nih.

Sunday, January 8, 2012

Uncle Jed Cool di rumah


tanak wagu idaman sabahan. Uncle Jed Cool yang berbaju biru. baru sampai dari Sabah untuk shoping barang kawen, kendurinya bulan feb nanti. yang berbaju merah tu Uncle Azley a.k.a geleng. kesayangan Aman dan Adik.