CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 31, 2011

2012 sudah..

hari ni hari terakhir bagi tahun 2011. banyak kenangan pahit dan manis tahun ni.. hopefully, hidup kami sekeluarga akan sentiasa diberkatiNya di tahun akan datang..

Ammar Idlan 6 tahun, akan terus ke sekolah yang lama.. Ammar idlan sudah boleh membaca dengan lancar tanpa perlu mengeja.. tapi, masing susah untuk menulis satu ayat penuh. nombor pun sama macam tu... aman, umi harap tahun 2012, aman lebih rajin menulis ye..

Ammar Ikhwan pun suda pandai membebel, pelat ti masih boleh difahami... peace yooo! antara fav word Dek Ikhwan.
sorang 5 taun dan yang sorang lagi 2 taun..

Tuesday, December 27, 2011

MC yang panjang...

lama betul doktor suruh rehat... Kisah yang panjang bermula pada hari Rabu lepas14.12.2011 seperti biasa saya ke opis tanpa perasan mata kiri merah ditumbuk timur.. Ingatkan kena syampoo.. rupanya kena sakit mata daaa..rasa bersalah pada Baby Ali Iemran pun ada gak sebab dok gomol dia pepagi.. Nasib baik tak menjangkit. Pukul 12.30 tgah hari terus balik jumpa doktor dapat MC 2 hari.. 

Hari Isnin 19.12.2011, ingatkan sudah baik. rupanya melarat ke mata kanan sudah... pedih weh... jumpa pulak doktor kat Klinik Gomez, then... kena balik umah lagik MC 2 hari.  Rabu pun masih lagi dalam keadaan yang sama. tiada perubahan langsung. udah la ubat sakit mata tu pahit nak mamposss...  Siap Doktor refer ke Hospital Serdang untuk "cuci mata" lagi..

Keadaan mata pada hari ke -9. Sudah kurang bengkak tapi masih sakit.. 

itulah dia kisah MC ku yang panjang berjela.. Insyallah, hari ni 27.12.2011, mata sudah ok. tiada bakteria jahat suda.

*Harini opis lengang... Kak Fidah, Awin, Yana, Enny, Mr. Lim & Shoie cuti... terasa kekosongan.. hahahaha

Friday, December 9, 2011

HKL 09.12.11

Cepat sembuh ye Pak Mail. Dia kelihatan sangat kuat, tenang dan sihat walaupun pada hakikatnya tengah berperang dengan Kanser. Terharu dengan semangat kental beliau dan sangat tersentuh dengan pengorbanan anak2 dan isteri yang sentiasa ada di samping beliau. sy doakan semoga beliau terus tabah, terus kuat semangat dan kekal tenang seperti mana yang sy lihat tadi.. My friend, tabahkan hati, cekalkan semangat dan teruskan berdoa..

Aman dah balik..

Cerita dah basi.. Rabu lepas umi amik cuti half day untuk menjemput anakanda tersayang at LCCT. Sangat teruja, macam zaman2 nak jumpa MR. Jaie la dulu dulu. Otw ke airport tu, macam2 telahan kami laki bini buat.. macam mana lah agaknya Aman, sudah montel kah, sudah gelap kah, suda tinggi kah? Hahaha. Macam lah dah 10 tahun tak jumpa Aman. Padahal baru 20hari KOOOTTT..

Orang yang paling tak sabar ialah ayah Aman ye. Sampaikan keluar statemen "Ina jangan turun dulu, biar kita carik parking sama2". Tak aci katanya, kalau umi jumpa Aman dulu. Sakit perut tau tahan gelak.. Tungu lebih kurang 10 minit, barulah muncul anakanda tersayang dengan Auntie Longnya.. dengan muka yang tersipu2 malu, malu malu kucen kat ayah dia.. hahahahaha…. The best moment * Ayah angkat Aman letak kat bahu.. kalau Dusun cakap sungguan.. dan diorang*Aman dan Ayah berpimpin tangan pegi ke mesin parking sambil tinggalkan ummi dan auntie long terkedek2 angkut beg.. Wah… Aman sudah lupa ummi dia di belakang.

Zassstttt… terus balik umah sebab Aman sudah x sabar jumpa adik yang dah 20 hari dia tinggalkan. Muah, muah muah… dah muah muah muah ngan adik, sampai umah, kemas barang lebih kurang then bersiap nak keluar. Aman nak makan aiskrim yang ada BR katanya.. Aman tengah pakai seluar ni, tiba2 menjerit.. uwaaaa…… saspen je, ingatkan terzip lolou.. rupanya… Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa Aman rindu nenek… Aman tertinggal slipper Angry Bird Aman kat kampung… uwaaaaaaa.. Aman rindu kampung.. terus dia bad mood tau.. tak mo makan aiskrim.. kita pegi bungkus Nasi goreng Thai je lah yah… Aman malas nak makan kat kedai.

Pujuk punya pujuk, akhirnya, makan dikedai juga.... 20 hari tu macam macam cerita yang berjaya terpahat jadi kenangan terindah Aman. "Aman mintak Nasi Goreng Thai kat Keningau tu yah, Aman tak tau pula yang kat Keningau takde Nasi Goreng Thai, ada nasi goreng Ayam je".

Wednesday, December 7, 2011

Tanak Kampung balik ke pangkuan keluarga hari ni

Lagi beberapa jam Aman akan terang balik ke pangkuan keluarga tersayang.. cewah… rindu sudah keletah dia yang mulut pot pet komplen sana sini.. Ayah la yang paling x sabar tunggu hari ini.. sat lagi ummi ngan ayah amik Aman yee… oppsss… ngan adik skali..

Sunday, December 4, 2011

Tanak kampung di Hot Spring, Poring. 4.12.2011

3 hari sebelum pulang ke pangkuan ummi dan ayah, Nenek , Mama and auntie2 sempat bawak Aman jalan jalan mandi di Poring. Dengar cerita Aman semenjak dua menjak ni suka sangat mengamuk.. oooo ummi tau, ni mesti Aman tengah rindukan adik dia yang jauh.. Adik di sini pulak tengah demam, rasanya demam rindu abang koooootttt...

sudah tidak sabar nih mau jumpa Aman......... dia pesan  kat Ayah dia tadi, nak buat rambut jalan... Rambut jalan??? rupanya macam rambut yang ad jalan skit. biasanya rambut pemain bolaa... hahahahaha. btw, rambut skg ni, rambut tumulak (kongsi, sam)