CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 25, 2011

Tanak Kampung yang tidak kisah ummi dan Ayah

Aman x nak cakap ngan Ummi la.

Kenapa Ummi tepon lagi ni?

Aman ok lah Ummi.

Ayah dah tak tahan sangat ke rindu Aman ni?

Nanti Aman balik, kita pegi Jamming ye Ayah.

Ayah nak Jamming Lagu "oh mak siti, saya sayang anak makcik" ke?.

Adik kan ada, Ayah gaduh lah ngan adik je.

Antara dialog Aman yang sangat membuat hati kami laki bini tak keruan.. Aman jauh disisi, terasa sunyi hari kami. Adik pun sudah mula merindui abang. Aman, lain kali ummi nak balik ngan Aman skali lah kalau macam ni..

Tuesday, November 22, 2011

rindunya Tanak Kampung

Rindu sudah sama Aman tanak Kampung.. Rindu rasa macam x tertanggung. Apa bole buat, bagi chance dulu dia mandi sungai..Banyak benda sebenarnya yang nak dikongsi, kekangan masa yang tidak mengizinkan.. Paling banyak benda mau share IALAH "Tragedi Gunung Datuk". Insyallah next entry akan di coretkan...

Friday, November 18, 2011

Gunung Datuk

Kalau ada rezeki, cuaca yang baik, dan kesihatan yang mantop… besok kami berdua, eh disertai Abg Yeye dan bard, akan naik Gunung Datuk lagi…

Yoku Tanak Kampung...Part 2

Hari ni masuk hari ke-3 Aman di kampung.. Rindu serindu rindunya kat budak ni.. Adik Ikhwan main bola sorang sorang, gaduh pun sorang sorang.. tiada siapa yang tolong letak kain kotor dari neseri ke tempat sepatutnya, tiada siapa yang nak gaduh dengan ummi berebut channel tv.. 

Sebelum terlupa, Ummi hantar Aman balik kampung  bukan sebab Ummi x sayang Aman, bukan sebab nak lari dari tanggung jawab ye.. Ummi hantar Aman sebab Ummi sayang Aman.. Aman jugak yang request kan. Aman nak balik kampung, Aman nak mandi sungai, aman nak jumpa nenek, Aman rindu nenek, Aman nak jumpa Abang Aley, Aman nak belajar menyelam, Aman nak jumpa Padina, bla bla bla bla..

Ada stengah orang salah anggap. Mungkin orang tu ingat Ummi hantar Aman balik kampung sebab Ummi malas nak jaga Aman.. Tidak la Aman. Ummi suka bila Aman happy, Ummi suka bila Aman suka kampung.. Hopefully Aman akan kekal sukakan kampung sampai bila-bila.


*Sumber- FB Auntie Long Aman. Dia cakap macam muka Uncle Bard je Aman ni.

Wah!! Selamat sampai di KKIA Terminal 2. Tu dia Abang Aley kesayangan Aman. Dan budak berdua ni dok rumah nenek skg ni.. For the 1st time, Abang Aley dan Abang Aman duk umah nenek tanpa Mama n Ummi masing2.

Kampung Boys... Dari kiri: Aman, Abang Aley dan Fathan

Aman nak pegi mana nih?..
Besok Sabtu, ada tamu.. Nanti Aman tolong Nenek, Aten dan Auntie Long di tamu yaa... jangan paw lebih lebih. paw sikit2 sudah laaa..

Tadi on the phone Aman cakap "Ummi, Aman rindu Ummi ngan Adik". hehehehe.. habis Aman x rindu Ayah ke? baru dia jawab "rindu lah jugak"


Thursday, November 17, 2011

Yoku Tanak Kampung...Day 2

Semalam sy Half day pagi semata mata nak hantar anak kesayangan bonda ke Airport.. Flight Aman pukul 6.45 pagi dan kami bertolak dari rumah lebih kurang pukul 5.30 pagi. Cuak jugak, risau kalau Aman nangis x mau balik kampung (padahal ummi yang emo lebih).. Bukan main exited lagi ko kan Aman... lepas salam salam dan cium cium, terus je masuk tanpa menoleh mak pak yang ada dibelakang ni kan..

Sedang sibuk pak dia amik gambar Aman, datang lak polis bantuan Air asia suh delete gambar konon2 x boleh amik gambar diorang tengah bertugas.. eh, hellooo!! kitorang pun x ingin lah amik gambar ko minah.. pandai ko eh, sorok nama pakai jaket.. tapi kan dalam hati memang menyampah gila ngan polis bantuan tu.. rasa macam nak je report kat management. kok ye pon policy KO TULIS LA BESAR2 kat depan tu "DILARANG AMIK GAMBAR POLIS BANTUAN TENGAH BERTUGAS" barulah kami paham.. ahhh... tension lah citer pasal insiden tuh... biaq pi la dia..


Sumber *Auntie Long FB
tiba tiba sedih tengok gambar budak bucuk ni.. Rindu wehhh.... malam malam nak tido, tiada iringan doa sebelum tidur, ayatul Qursi dan Ayat Seribu Dinar.. Nak harap adik Ikhwan? hurm... Semalam tengah makan saja sembang ngan Mr. Jaie "bang, teringat lak Aman tukang baca doa makan" dengan pantasss... Ikhwan tadah tangah kenkonon baca doa... hehehe..

Ikhwan- kemain hepi budak ni dok sensorang... perasan lak macam anak tunggal... hahahahahaah

Friday, November 11, 2011

11.11.11

Apa yang menarik hari ini?

  1. Auntie Long dan Kakak Ayuni akan tiba di LCCT pukul 10 malam ni.
  2. Seawal 5.30pagi Adik Ikhwan bangun dan mengamuk2 manja. Umi terpaksa jadi transformer kejap.. bersiap nak ke tempat kerja dan siapkan Aman dengan sebelah tangan. (tangan lagi satu dokong adik.
  3. Aerobic

Itu je sebenarnya.. tiada apa yang menarik.. hiidup perlu diteruskan., Peace no war!!! Eh lupa pula, malam ni nak tgk Maharaja lawak mega.. x sabar nak tunggu komen Datuk SITI. Eh….

Wednesday, November 9, 2011

Tanak Kampung

Bangga pun ada, geli hati pun ada… En. Jaie tiba2 ajak nak jamming lagu ni.. wakakaka.. x sabar suda bah mau tunggu En. Jaie ajak g jamming..

Memang aku ini anak orang miskin
tiada apa-apa yg dapatku berikan
engkau memang cantik memang tidak padan
dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
kuli kuli sahaja memang tidak padan
cantik bha kau itu banyak yg tergoda
lagi orang kaya

Chorus
tiada keretaku bawa ko jalan-jalan
rumahku pun teda ada pun bapa punya
apalagi belanja mahu bayar berian
kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup ko kan sengsara
kerana aku cinta
aku lepaskan ko sama
orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah ko cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti ko menyesal tiadalah guna

Tuesday, November 1, 2011

1.11.11

Eh sudah bulan November rupanya… Lagi 15 hari Aman balik kampung bersama Auntie Longnya.. Ermm.. ntah macam mana lah agaknya Aman di Kampung nanti.