CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 13, 2011

Janji itu sudah tertunai tau…

Ikhwan punya hal lagi nih.. bulan 9 hari tu time uncle, aunti, Fathan, mama, Aten dan Anti Long ada di Bangi, bukan main lagi c Ikhwan ni. Pagi, Petang, siang dan malam asik merajuk manjang. Sikit2 merajuk. Kalau merajuk bukan alang2 dia punya rajuk.. sambil sambil hentak kaki, sambil menjerit.. UUUWWWWAAAAAAAAAAA!!!!!. Satu taman boleh dengar sudar dia tau… Yang ummi dia ni pun agak kurang sabar bila dalam ramai2 dia sorang je yang menjerit. UUUMMMMMMMIIIII, UUMMMIIIII macam kena dera ngan ummi. Apa lagi… laju je lah tangan ku ini mencubit mana2 yang patut.. x cukup dengan cubit, tepuk plak la montotnyaa…. Mungkin Uncle lama perati dan tiba2 satu malam Uncle Taufik tanya macam ni "ina, Jai, cuba kamu fikir balik. Ada kah kamu janji apa2 dengan si ikhwan ni dan belum tertunai lagi?" tanpa fikir panjang laju ja sy jawab "ada uncle, beskal. Lama sudah kami janji tapi selalu nda berkesempatan mau belikan dia beskal."

Pas tu jawab uncle, kamu kasi tunai lah tu janji… belikan dia basikal dan cakap dengan Ikhwan macam ni "dik, ni ummi dan ayah belikan beskal. Lepas ni jangan mengamuk lagi tau". Sy pandang En. Jaie, En. Jaie pandang sy.. tanpa komen, besoknya lepas hantar uncle dan yang lain2 d LCCT, kami anak beranak termasuk mama dan Aten yang akan balik Sabah seminggu kemudian, terus singgah Tesco Nilai.. dan… kami tunaikan janji kami dengan harapan adik jangan kuat mengamuk lagi..

Alhamdulillah, suratan atau kebetulan… adik dah kurang mengamuk2 dan hari hari happy berbasikal walaupun dalam rumah sahaja.. bolehlah ummi masak dan mengemas dengan tenang… Ikhwan ikhwan.. banyak sungguh peel mu ya nak….

1 comment:

  1. uuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmiiiiiiiiii..ni la ayat adik selalu...sayang adik selalu..muah muah muahhh...uplaod gambar bah..ni asik2 kosong..teda gambar nda siuk

    ReplyDelete