CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 5, 2011

Part Time Job & Air Terjun Mahua


1st job dengan Si Gajah Urvan. Agak agak kalau mau sewa Van di Sabah, silalah contact En. Jaie. hehehe.. Serba boleh dia ni tau, boleh jadi driver, tourist guide, guide gunung pun bole.. Hari Sabtu minggu raya tu, En. Jaie dapat job bawak orang dari Keningau ke Ranau seramai 11 orang. Erm.. masyuk jugak lah sebab perjalanan 2 jam dengan bayaran RM220. Boleh lah kalau di kampung kampung kan. apa ada kisah, isi minyak dalam RM50 saja.. Sambil sambil kami ambik kesempatan dating dating kunun.. 

dari kampung Durok sampai depan Masjid Ranau ni saja bah.. terus kami balik lepas lunch.. Nda tau di mana lagi mau dituju tanpa anak anak. Kalau Aman n Adik ada, bole juga bawak pg Kaki Gunung Kinabalu. Anak Anak tinggal di kampung, tolong nenek jual kuih di tamu.. hahahaha

tourist guide cum driver

tengah tunggu penumpang penumpang loading barang. yang dibelakang tengah perati tu si Ervin. Dialah yang bagi En. Jaie ini job..

close up skit driver for the day. 

jauh lagi mau sampai Kundasang ni. Kami ambil keputusan balik terus aja.

hehehehe.. speechless.. gambar kenangan dating berdua... HAHAHAHA.. ketawa guling guling

pastu kami try cari air terjun ini. Best juga kalau bawak Aman time ni. mesti seronok dia mandi air batu.. Sejukkkkkkkkk

Gambar dating lagik....


Air terjun Mahua yang unik.. Nyaman ma disini...terasa mau datang lagi bersama anak anak pulak.. haritu nda sempat sebab ada perosak plan cuti kami. Nda pasal pasal terpaksa kami pg Pulau yang kami nda teringin pun mau pg.. cheh.. Next time, nda mau ikut suda plan orang tu. Serik!! x best langsung!!

No comments:

Post a Comment