CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 28, 2011

ada aku kesah?

hari ni hari ke-3 saya pakai Suunto Saya. bukan menunjuk, jauh skali dengkikan orang sekeliling yang saya tau 10x ganda lebih kaya dari saya dan munngkin gaji dia lebih 10x ganda dari gaji saya.. emm... secara x sengaja 'dia' terperasan jam saya hari ni (x niat nak tunjuk poonn) langsung x terdetik dalam hati pun nak tunjuk kat dia..
Anim, ko tau apa komen 'dia'? "eh, ko hati hati skit. mungkin dia ada niat nak kawin lagi satu tu. tu yang dia sepraiskan ko tuh. orang laki ni kena hati hati skit, dia x kan bagi kita barang kalau x de niat lain. mesti ada niat x elok nih". dalam hati sy 'ada aku kesah?'
lagi satu komen dia kan 'eh, Designed in Finland, made in China??' muka kompius...
dan yang paling best.. sy tgk jak muka dia tanpa sebarang komen.

Friday, July 15, 2011

Ko maki aku Puk*m@k kau kan? Sampai mati aku dendam!

Tuesday, July 12, 2011

I hate u

Saya benci pendengki macam kau! Apa ko ingat kau sorang saja yang bagus…. Podahh… ada otak letak kat lutut.. plslah, cuci hati sebersih bersihnya…. Nanti satu hari ko akan tau juga betapa buruknya perangai kau tu.. teruk sungguh orang macam kau.. kesian pun ada jugak, kao sakit hati kat orang yang x de kena mengena pun dalam hidup kau kan… busuk hati?????? Itu namanya penyakit yang tiada ubat… pandai pandailah ko handle penyakit ko tuh supaya ko x jadi gila. Kalau ko dah gila, kesian lah kat family ko… depa gak yang susoh ye dak………. Hak tuihh… padan muka kau

Wednesday, July 6, 2011

Dia menanti di syurga

Cerita sedih yang ingin saya kongsi ~

Cerita tentang kehidupan seseorang yang tidak saya kenali dan beliau adalah kawan kepada jiran cubicle saya ni. Saya namakan dia Mrs Rozy. Bagi saya Mrs Rozy memang seorang yang tabah dan kuat semangat. Tabik spring untuk Mrs Rozy. Seawal kandungan 6 bulan, doctor mengesahkan baby ada (Hypoplastic left heart syndrm) dimana baby dalam kandungan ada komplikasi jantung. Sebaik dilahirkan, kira kira 2 minggu yang lalu, doctor bagitau yang keadaan jantung Baby Hanif sangatlah complicated. Doktor sendiri pun x berani nak buat apa apa pembedahan.. Sedih kan.. Ikutkan, baby yang ada HLHS ni akan sembuh dengan beberapa siri pembedahan.

Sedihkan, Mrs Rozy kena menikmati setiap saat bersama baby Hanif. Setiap saat begitu bermakna. Sebabnya menurut doctor "kita berserah pada Allah, kena terima hakikat bahawa nyawa Baby Hanif x panjang, kita tunggu saat itu". Saya ada tengok gambar Baby Hanif, cute, macam baby biasa. Comel, hensem. Bayangkan.. tengok gambar pun saya dah sedih, inikan pulak kalau benda tu terjadi pada saya sendiri.. Huh… Allah turunkan ujian pada hambaNya yang mampu sahaja.. Mrs Rozy sangat tenang menerima perkhabaran itu..

Cukup 9 hari usia baby Hanif, akhirnya sabtu lepas 2 Julai, Baby Hanif telah pergi meninggalkan semua orang yang menyanginya.. Dia menunggu ibunya di pintu syurga.. sob sob sob. Sedih gila.. "sabtu lepas lepas berurut (kebiasaan lepas pantang) Mrs. Rozy mandikan Baby seperti biasa pada pukul 10 pagi… Pukul 12 tgah hari baby menangis sangat2, Mrs. Rozy suakan susu pun Baby x nak jugak, dan nampak baby Hanif dah tercungap2.. Dan Mrs Rozy tau, mungkin inilah masanya.. dengan cepat dia call seorang doctor (kawannya). Dan betul, doctor tu cakap, suda sampai masanya… Mrs Rozy panggil anak2 yang lain, dok tengok baby dah nak pegi i.. Setiap saat dia hanya mampu melihat baby Hanif pergi, tidak dilepaskan walau sesaat menatap baby hanif kesayangannya. Baby Hanif menghembuskan nafas pada pukul 4 petang."

Huh… tarik nafas panjang panjang,, sesungguhnya cerita ini buat saya menangis 2 kali hari ni.. sedih, dan mungkin saya x sekuat Mrs Rozy untuk menghadapi ujian seperti ini.

P/s~ sedih Cuma sy yang x pandai bercerita..

Friday, July 1, 2011

Mt. Trusmadi Sept 2011

Sudah tidak sabar mau balik kampung raya ni.. Ada misi yang perlu diselesaikan. Hahahaha…plan asal adalah Mt. Kinabalu tapi disebabkan kena booked 5 bulan in advance, maka kami kansel atas sebab musabab yang x diketahui.. kalau booked awal2 skali pula ada broblemo.. aaa kan susah gitu.. lain kali sjalah, kita tawan puncak Trus Madi dulu. Kalau ok, raya nex year insyallah kita gi pulak kan bang..