CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 20, 2011

Saat paling dibenci

Bila terpaksa berpisah dengan mama setelah sebulan mengulit kami anak beranak di tanah semenanjung. Semalam mama balik kampung, flight pukul 9.30 pagi.. Konon x mau sedih sedih. Siap warning Aten dan Nenek, jangan lah nangis2, nda lama lagi kami balik kampung kan.. Kebetulan pulak Aman ada lawatan sekolah. (Aman ke Pusat Sains Negara, Planetrium & Masjid Negara). Sampai rumah, tiba tiba rasa sunyi yang amat. Terbayang bayang mama ada dalam rumah, tengok tv, terbayang bayang mama duduk di dapur minum oat + nestum, terbayang bayang mama makan roti, terbayang bayang mama masak, terbayang bayang mama paksa kami laki bini makan semuanya lah…..

Sedih tau, sepanjang hari saya bad mood. Langsung x mood, makan pun macam telan pasir.. sementara tunggu rombongan Aman balik,jam menunjukkan pukul 10 pagi kami anak beranak bantai tidur.. pukul 2 petang baru bangun. Skip lunch… malas mikirin pasal makan.. call cikgu Aman, diorang baru tolak dari masjid Negara.. Pukul 3.30 baru kitorang gerak amik Aman..

Malam sebelum tidur, kemas kemas apa yang patut, termenung dalam bilik mama.. sambil cium2 telekung yang mama kemas cantik2… rindunya sama mama.. rasa macam mau terbang balik kampung hari ni juga.. gosok baju keje sambil nangis2 tau.. x payah sembur air, guna air mata pun cukup…. Oh mama… rindunya hati ini… saat saat macam nil ah yang paling saya benci.. sakit kan merindu…

Adik pun kena tempias jugak.. malam tadi dia demam...eh.. x sabar tunggu 27.07.2011… x sabar menunggu mama datang sini lagii… hehehehehe

2 comments:

  1. sedihnya baca post ni ina....
    mcm ni labah kan kalau anak perempuan....
    saya yg slalu balik kg ni pun tetap rindu jgk sama mama...

    ReplyDelete
  2. sob sob sob... sedih btol wiee.. macam mau terbang jak balik kampung nih

    ReplyDelete