CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 24, 2011

Mulu is not for Everyone

Mr. Jaie Qoute dari mat Salleh mana tah "Mulu is not for everyone, serious climber only" lebih kurang macam tu lah..

 Aman kememeh kena tinggal hari tu dalam Gunung Lagi kan, Mr. Jaie ke sini lah sebenarnya... View2 di sini memang lah sangat cantik. Indahnya ciptaan Allah.. Subahanallah.. Seperti biasa, harus spot cek kamera Mr. Jaie kan.. dan ini sebahagian daripada gambar2 yang ada tapi penceritaan, pengalaman dari sudut pandangan saya sebagai pendengar setia Mr. Jaie lah.. Mybe, pengalaman berharga ini lebih menarik kalau En. Jaie sendiri yang bercerita..

Welkam to Taman Negara Gunung Mulu.

antara trek yang diorang lalu..

tinggi tinggi pokok kat sini.

Beirut (betul ke sy eja nih) puncak Mulu.. perasan atau tidak, Mr. Jaie is always in red di puncak.. baju yang sama di setiap puncak yang berjaya ditawan.

*like 10x this pic.
Dengan wajah penuh kelegaan.. Akhirnya berjaya menawan puncak Mulu.. "Mulu, sangat istimewa bagi abang" dan saya memahami!kepayahan diorang yang sangat berbaloi.. Bayangkan, 3 hari 4 malam tanpa talian telefon, saya kat rumah hanya mampu berdoa.. Bismillah hi tawakkal tu Alallah.. Dengan namamu ya Allah, aku bertawakal kepadaMu.. dan dia pun sama juga, hanya pada Allah dia memohon kekuatan. Jauh perjalanan luas pemandangan! but..lain kali "kami" pun nak meluaskan pemandangan jugak bang.

yeay, dapat sijil.. 12-21/5/2011 berjaya menawan puncak Pinnacle dan Mulu..

No comments:

Post a Comment