CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 26, 2011

.:Pangkor What We Learn:.

Tarikh: 8 April 2011
Lokasi & Penginapan: Ombak Inn, Pulau Pangkor
Motif: Family Day Kelab Kembara Perintis..
yeehhaaaa.... Fully sponsored by club (eh, saya bukan ahli so, kena lah bayar RM60)

Dari TBS(hantar Ma'ah naik bas) pukul 12.30. Sampai Jeti lebih kurang kul 4 petang. Naik feri 4.15ptang.. Konvoi 2 kereta saja coz yang lain sudah gerak dulu.. kena hantar Ma'ah jumpa dentist dulu..

Aman dah selamat naik  dengan Uncle farid dan saya masih dibelakang.. Aman cakap "umi ni hegeh hegeh la"

"kami"

kredit to Delliza tuan empunya sebahagian gambar disini..

tu diaaa.. Aman dan Ayah. Siap bawak gitar tu yang tak tahan..

Akhirnya sampai tempat penginapan.. Ombak Inn yang tak seindah nama..

berat ke bang?

lepak dulu.... sementara tunggu anak2 dare *rombongan cik kiah ni bagi kunci..

Besar tau chalet ni.. ada 2 katil ni n atu katil lagi tak muat dalam gambar..

aktiviti bermula seawal 9.30.. lepas dinner ada sesi suai kenal yu.. saya dapat hadiah tupperware. meh sini saya kenalkan, ni lah dia Zul Panda.. wakakaka... dapat nama panda kat sini la.. ada orang salah baca nama zul. sepatutnya Zul Panjang (sebab dia ni tinggi ye, jangan pikir bukan bukan lak) Kebetulan kelab ni ada 2 Zul. sorang lagi Zul kamera.

hadiah yang saya beli dapat kat budak nih.. sape aaa nama dia nih. haris ke am? lupa lah..

En. Hubby punya turn..

kami, malam tu. dari kiri Fazley, Dieb, Mas dan Liz (wife Fazley). best best best, sangat sporting dan hapening...

Aktiviti Pagi Sabtu pulak.. Treasure Hunt yang tak seberpa treasure.. Grup kami, beli je kat kedai runcit tepi pantai.. hahaha.. tak yah susah susah lari2 bagai..

Siapa punya istana pasir yang paling tinggi akan jadi pemenang..

yang ni saya tak join... jaga anak2.. lagipun panasss. kesian budak budak

Malam Ahad. kira penutup majelis lah.. ni ah sebab en. hubby bawak gitar, unplug konon.. grup uang kalah kena buat show sampai grup menang puas hati.. ada yang nyanyi, teka teki, bercerita..sudahnya, grup yang menang lak yang x berenti2 menyanyi... aik! tebalik sudah..

senja bang ooiiii..

penonton setia, termasuk Ikhwan

de' band.. Pak Mail siap begendang ye.. guna besen pun bole

Tengoklah Aman jadi peminat setia ayah

Last day @ Pangkor, kami sewa motor.. Chalet ni ada banyak motor untuk dsewa.. RM15per hour.


Good bye Pangkor.. Kami tinggalkan pangkor dengan seribu kenangan..

~overall program ni sangat best. Thumbs up untuk urusetia @ orang kuat di sebalik tabir (Fuzah & Abg Yahya). Komen Chalet skit: makanan, Tak sedap! bfast, lunch dan dinner hancus.. Bilik berhabuk.. mungkin lam tak vacum or sapu bawah bawah katil.. TAPI, Owner dia sangat baik..

Perasan x, Ikhwan peserta paling muda...

1 comment:

  1. saya harus jeles...tapi saya lagi dulu pigi sana..full sponsor from him waka waka eh eh...siokkk

    ReplyDelete