CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 5, 2011

Aman nak ke Sekolah: Baru tadika tapi KeCoH !!!

Haitttttssss!!! Memang kecoh la. Tak sure, parents ke anak yang terlebih kecoh and kepoh ni.. lain parent lain pengalaman. Kami laki bini punya pengalaman biasa2 je sebenarnya tapi kecoh je lebih. 1st day Aman nak sekolah, memang kami berdua cuti (mengalahkan mak bapak nak sekolahkan anak darjah satu). Sesaje je nak tengok Aman ke sekolah naik van dan balik naik van jugak.. seawal 7.30pagi, kami dah hantar Aman ke neseri, Along(driver van Aman) janji akan pick up Aman time2 ni lah.. Memang kami sengaja biar Aman duk neseri ngan Adik. Tak mo pisah pisah kunun…

Kami perati Aman dari jauh jer, tunggu punya tunggu van Along tak sampai sampai lagi.. pukul 8.07 baru nampak bayang van Along… Memula dia pusing satu taman walhal neseri Aman betol2 depan gate TIP tau.. Last2 dia keluar dari TIP, tak amik sesape pun.. suspens punya pasal, saya lah yang terlari lari menahan van tu. Weh, along ko tak Amik Ammar Idlan kat Taska ke? Boleh tak dia jawab : Alamak kak, sorry terlupa, saya tengah cari budak lain ni tak jumpa.. Oklah dia patah balik, then amik Aman pastu ada lagi budak sorang. Hamzah nama budak tu. Selesai disitu, kami pun follo van Along sampai Sekolah..

Kami perati dari jauh je ye.. Saya memang nampak dak Hamzah tu turun van, tak nampak pun Aman turun. Ingatkan Aman dah masuk kelas dan saya tak nampak dia turun. Tanya cikgu Aida, Ammar Idlan ada masuk kelas tak? Huhuhuhuh mcam kena panah petir tau bila cikgu cakap tak de. Aik mana lak anak kami ni? Saya panggil MR. Jai, bang, Aman takde kat sekolah. Dan jawapan dia yang boleh kasi sakit jantung saya : Abang nampak ada budak dalam van Along tadi, mcam Aman. Ya Allah, Ina tengok apa kat kelas dia? Tak tengok Aman ke dalam van? Astagfirullh, bedesup kami kejar Van yang ntah kemana? OTW ke jalan besar, kami nampak Along tu patah balik… belum pun sempat Mr. Jai berentikan kete, saya dah bukak pintu, belari amik Aman dari Van.. Suspen tau.. takut!! Serius takut! Mr. Jai tanya along: apesal tak turunkan Aman tadi? Dan jawapannya sebijik macam ni: tulah pasal? eh Rasa nak kasi penyepak tak?

Selesai Aman masuk kelas, kami pun balik rumah, then kuar balik kul 11.15. motip? Skodeng aman tak habis habis. HAri ni punya sesi, Alhamdulillah… selamat sampai neseri, kami amik adik skali bawak balik umah…

4.01.2011- plan asal, kami keje! x sampai hati la pulak, takut Aman tak turun van lagik.. Aktiviti seperti semalam berjalan lancar Cuma Along van lambat sikit dan yang pasti, Aman turun dari Van ye.. Perjalanan Aman dari neseri ke Sekolah amik masa 30minit, balik dari sekolah ke neseri pulak amik masa sejam! Bepeluh gak lah ketiak tunggu depan neseri tu.. Lepas selesai sesi hari ni, kami bawak Aman ke Bandar baru Bangi..tanpa adik.. KEMEMEHHH Aman, setiap jam dia tanya bila nak amik adik.. Ingatkan nak amik adik petang petang skit kul 5, baru kul 3ptg Aman dah tak bole tahan… Uwaaaaa….. meraung berjujuran air mata… kami pun sedih tau..

05.01.2011- Yeay! Kami keje. Pukul 8.00 saya sms Cikgu Umul (neseri): Along dah amik Aman ke? Belum rupanya.. Kelas bermula pukul 8, ape cerita lak ni dah pukul 8 tak amik lagi kan.. Sesampai saya di opis Cikgu umul call: Kak, camane ni? Aman menangis Along tak amik dia g sekolah? Laaaaaaaa… Kesian anak umi.. Kena tinggal van ye… Pantas tau saya call along, tapi off hset. Call cikgu sekolah, van along dah sampai dah tapi Aman tak de… Macam nak tempiling x along ni? Pukul 10 pagi saya try lagi call dia dan Alhamdulillah dia angkat : Along, apesal tak amik Aman tadik? Senang je jawapnya, sorry kak saya lupa! Saya: macam mana boleh lupa pulak? sekali lagi jawapan yang memang nak makan penampo: tulah, saya pun tak tau camana bole lupa.. eeeeeeeee!!!!! Sabar je lah…… Dik Firah!! Sabar dulu ko aaaaaaa, besok atau lusa gambar Aman menyusul..

No comments:

Post a Comment