CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 27, 2010

Hujung Minggu Kami..

Seawall pukul 5.30 saya bangun then siap siap untuk hantar dik firah ke airport.. Flight pukul 8 pagi.. dah plan semalam tolak sebelum pukul 6.30, ermmmm… mengeluh panjang jap.. 6.45 baru tolak tau.. Aman lah ni punya pasal, nak pakai baju yang belang merah, tak nak pakai baju ni.. Aman nak pakai suar banyak poket, Aman tanak pakai suar tu.. Aman nak pakai kasut yang tu, tanak pakai kasut ni… Pepagi lagi saya dah menjerit hysteria macam tarzen.. Nasib baik gak adik ni tak banyak songeh macam abang… Adik pakai je baju yang ada, pakai baju tido je pun takpe.. bukannya nak jalan pun kan dikk… Sib baik lah dah buat web cek in, senang skit, drop beg then bye bye Ma'ah.. jumpa lagi taun depan..

Settle semua, kami terus ke Putrajaya… bawak Aman gi pool.. ala yang depan food court presint 9 tu… Free je x payah bayar. Brekpes dulu lepas Aman dah kenyang terus terjun kolam.. dah mahal rupanya makan skg ni.. kami pilih kedai mee rebus hj Wahid tu.. Aman nasi goreng dan ayam saye lak mee hoon sup.. spuloh hengget!! Heh.. mahal ke murah tu? Saya rasa mahal, mungkin sebab saya ni tak berapa kaya kot. Kalau kaya mesti ni kira murah gileer..

Tetiba je tengah Aman syok2 mandi, lompat sana lompat sini, abang ajak balik.. jom la balik, laaa nape lak ni bang… rupanya kawan baik dia meninggal.Kawan baik masa belajar dan isteri dia pun kawan diorang gak.. Kesian tau, raya kedua dari tu doctor detect arwah kena leukemia, lepas 2 bulan Allah dah jemput dia ke sana.. anak ada dua orang, yang 1st 2 tahun++ dan yang kecik 9bulan.. Sedih saye dengar abang citer… Semoga rohnya di cucuri rahmat.. Aminn.. abang balik dari PD lebih kurang kul 3.50petang. Dan plan hari tu terbatal la gamaknya, abang dah penat… tak dapat pegi bday party umah Shima…. dalam hati saya berkata kata… kan bagus kalau saya bole bawak kereta..

Seharian jugalah saya dok berfikir, apa akan jadi kalau saya ada ditempat Isteri Arwah??? Taknak fikir lagi, bila fikir airmata ni macam nak tumpah setumpah tumpahnya..

Semalam sewal pukul 6.15 dreber opis abang dah menunggu depan umah.. hahahahaha… abang dah jadi macam lipas kudung, bangun kul 6, tup tup membe call dah sampai Kajang.. wakakakaa… nasib baik barang dah packing sesiap semalam.. kalau tak, ade yang kena menunggu sejam lagi kat depan umah tu haa… flight kul 8.30, awatnya yang gi awai sangat2.. tak larinye epot tu.. so, semalam kami 3 beranak duduklah kat umah sampai pagi tadi baru kuar rumah.. Pepagi tadi saya hantar Aman n Ikhwan ke neseri jalan kaki…. Kereta ada je parking depan umah.. dalam hati kalau la saya bole bawak kereta ni kan senang nak hantar budak budak..

Itulah dia cerita kami hujung minggu.. saya hepi sebab anak anak ada disisi jadi teman.. geram je sebab abang tiada disisi dan dia ke sana dengan seseorang yang saya kurang berkenan!! Nasib baik ada KAKAK dan ABANG yang agak dewasa dalam grup tu.. Dan saya tau yang dia(abang) tau saya tak suka 'orang' itu. Sakit hati kan bila kita call or dia call 'orang' tu ada je mengekor! Ehhhhh jeles ek? taklah bukan jeles.. menyampah je..teringat dulu, dalam ramai ramai manusia kat dunia , 'orang' tu hulur roti n air kat abang sorang jeee!!! Nah.. makan eh… depan saya, saya amik dari tangan abang dan saya terus makan n minum tanpa rasa bersalah. hehheh… agak agak dia menyampah tak? Uppsss…. Telebih sudah.. bengong!!

No comments:

Post a Comment