CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 30, 2010

HaPPy NeW YeAr 2011

Lagi sehari kita semua akan tua lagi setahun... Amacam, azam sudah tercapai kah? sudah ada azam yang baru kah? tepuk dada, tanya selera... Sempena cuti besok kami nak ke mana ya? teringin pegi Mahua Waterfall!! jauh lah pulak.. hahahaha... kalaulah duit sendiri ada juta juta, mau kami sewa jet sebijik.. ini, setakat 10 sen ada lah.. Sedih sedih dan sangat sedih...

Teringat pasal duit, tetiba rasa macam nak DEMAM... Besok saya demam kot.. tanda tanda sudah ada ni.. bila dah demam demam ni, teringat duit lagi... arghhhhh.. lagi pening demam macam nak pengsan... $$$$ dimana kau $$$$$... kalau ada pokok duit kan best.. dedulu arwah bapa selalu cakap "tunggu duit berbuah dulu" setiap kali kalau kami nak mintak beli barang bukan bukan.. hehehehe baru kau tau sekarang nong, betapa susahnya carik duit.. dulu dulu hulur tangan aje,, mintak duit, minta duit.. tu jerlah kejenya... macamkan bapak tu cop duit..

azam baru 2011 nak jadi jutawan-- bole kah macam ni????

Malaysia Boleh!!!!

Yeay besok cuti!! Meraikan kemenangan skuad Harimau malaya... Fuhh... semalam saya lak yang over exited.. tapi agak rugi sikit sebab, masa gol Malaysia tu saya kat Klinik. Ikhwan cirits.. hehehe... x puas hati sebab tak bole jerit sekuat hati...  

Kepuasan terpancar dari mimik muka memasing..

Tengok tu... semangat, mental dan fizikal yang sangat di luar jangkaan.. proud to be Malaysian.. 
Top Scorer.. Safee Salee.. caya lah lu bro..

tetiba nama KFCM mencanak canak naik... memang goal keeper yang sangat bagus..
semangat dia ni sampai ke minit yang terakhir.. syabas KFCM..

pic* kredit to uncle google

Tuesday, December 28, 2010

Ummi, Aman dan Ayah

Aman ikut muka ummi ke Ayah?
emmm... macam ummi skit.. tapi kalau tengok betui2, cam otomen la Man...
hahahaha, Aman orang paling bangga kalau dengar jawapan macam tu.. nak jadi anak otomen????? haiyaaa

Mama dan labu labunya...

My mama memang sangat sangat rajin berkebun.. inilah hasilnyaa.. Buah labu yang seberat 4 kg..Mama tanam depan rumah saja.. Kalaulah kami ni dok KK je, kompom tiap minggu mama hantar labu. cucu cucu lelaki mama suka makan labu.. hahahaha.
Satu benda yang kami tau pasal mama kami ni ialah, tangannya sangat sejuk.. apa juga yang mama tanam, kompom menjadi dan kompom banyak buah.. hehehe.. bukan macam anak dia ni haaa... asal tanam je mesti pokok mati.. Pstt... mam, pokok limau yang mama tanam di rumah tu sudah matai... jangan marah

eh, dulu mama ada amik terung telunjuk yang tua dari Kalumpang (kampung nenek cik abang), mama bawak balik kampung n tanam dekat rumah. Ya Allah, subur gilaaa... buah banyak sgt2... setiap masa ada buah dan agak besar.. mengalahkan buah yang asal... Cuma mama ni tak reti nak jual tanam tanaman dia... semua sadaqah saja......

Uwekk!! nak muntah..

i memang tak bole pakai barang murah murah--- Uwek 10x.
i dah try pakai yang murah, tapi x buleh, tak sesuai, beli yang paling mahal baru ok--- Uwek 18x

Bangga tak kalau dapat cakap macam ni? Mungkin mereka bangga tapi plislah,, ai meluat you!!!!! ai meluat sampai tak lalu makan!! stop it!! busan!!

Dia Demam..

Kesian.... selalu anak anak yang akan demam rindu ayah.. Kali ni dia pulak yang demam rindu anak.. Rasa in loh, tu lah dia penangan rindu...

Monday, December 27, 2010

Hujung Minggu Kami..

Seawall pukul 5.30 saya bangun then siap siap untuk hantar dik firah ke airport.. Flight pukul 8 pagi.. dah plan semalam tolak sebelum pukul 6.30, ermmmm… mengeluh panjang jap.. 6.45 baru tolak tau.. Aman lah ni punya pasal, nak pakai baju yang belang merah, tak nak pakai baju ni.. Aman nak pakai suar banyak poket, Aman tanak pakai suar tu.. Aman nak pakai kasut yang tu, tanak pakai kasut ni… Pepagi lagi saya dah menjerit hysteria macam tarzen.. Nasib baik gak adik ni tak banyak songeh macam abang… Adik pakai je baju yang ada, pakai baju tido je pun takpe.. bukannya nak jalan pun kan dikk… Sib baik lah dah buat web cek in, senang skit, drop beg then bye bye Ma'ah.. jumpa lagi taun depan..

Settle semua, kami terus ke Putrajaya… bawak Aman gi pool.. ala yang depan food court presint 9 tu… Free je x payah bayar. Brekpes dulu lepas Aman dah kenyang terus terjun kolam.. dah mahal rupanya makan skg ni.. kami pilih kedai mee rebus hj Wahid tu.. Aman nasi goreng dan ayam saye lak mee hoon sup.. spuloh hengget!! Heh.. mahal ke murah tu? Saya rasa mahal, mungkin sebab saya ni tak berapa kaya kot. Kalau kaya mesti ni kira murah gileer..

Tetiba je tengah Aman syok2 mandi, lompat sana lompat sini, abang ajak balik.. jom la balik, laaa nape lak ni bang… rupanya kawan baik dia meninggal.Kawan baik masa belajar dan isteri dia pun kawan diorang gak.. Kesian tau, raya kedua dari tu doctor detect arwah kena leukemia, lepas 2 bulan Allah dah jemput dia ke sana.. anak ada dua orang, yang 1st 2 tahun++ dan yang kecik 9bulan.. Sedih saye dengar abang citer… Semoga rohnya di cucuri rahmat.. Aminn.. abang balik dari PD lebih kurang kul 3.50petang. Dan plan hari tu terbatal la gamaknya, abang dah penat… tak dapat pegi bday party umah Shima…. dalam hati saya berkata kata… kan bagus kalau saya bole bawak kereta..

Seharian jugalah saya dok berfikir, apa akan jadi kalau saya ada ditempat Isteri Arwah??? Taknak fikir lagi, bila fikir airmata ni macam nak tumpah setumpah tumpahnya..

Semalam sewal pukul 6.15 dreber opis abang dah menunggu depan umah.. hahahahaha… abang dah jadi macam lipas kudung, bangun kul 6, tup tup membe call dah sampai Kajang.. wakakakaa… nasib baik barang dah packing sesiap semalam.. kalau tak, ade yang kena menunggu sejam lagi kat depan umah tu haa… flight kul 8.30, awatnya yang gi awai sangat2.. tak larinye epot tu.. so, semalam kami 3 beranak duduklah kat umah sampai pagi tadi baru kuar rumah.. Pepagi tadi saya hantar Aman n Ikhwan ke neseri jalan kaki…. Kereta ada je parking depan umah.. dalam hati kalau la saya bole bawak kereta ni kan senang nak hantar budak budak..

Itulah dia cerita kami hujung minggu.. saya hepi sebab anak anak ada disisi jadi teman.. geram je sebab abang tiada disisi dan dia ke sana dengan seseorang yang saya kurang berkenan!! Nasib baik ada KAKAK dan ABANG yang agak dewasa dalam grup tu.. Dan saya tau yang dia(abang) tau saya tak suka 'orang' itu. Sakit hati kan bila kita call or dia call 'orang' tu ada je mengekor! Ehhhhh jeles ek? taklah bukan jeles.. menyampah je..teringat dulu, dalam ramai ramai manusia kat dunia , 'orang' tu hulur roti n air kat abang sorang jeee!!! Nah.. makan eh… depan saya, saya amik dari tangan abang dan saya terus makan n minum tanpa rasa bersalah. hehheh… agak agak dia menyampah tak? Uppsss…. Telebih sudah.. bengong!!

Wednesday, December 22, 2010

Habis suda...

Susah betul nak cari minyak ni kat sini. Dulu pernah la nampak sekali kat kedai Anakku Mines. pas tu tak pernah jumpa dah.. Keningau senanglah cari sebab aku tau kedai mana yang ada jual.. Apabila minyak sudah mau habis maka... Dik Firah, nanti jangan lupa beli minyak adik aaaaa..... beli euky Bear rub skali....


Setiap kali adik adik balik or datang semenajung, koala bear ni ada skali... biasanya my mom beli 1-2 botol skali.. kalau tak silap sebotol ni RM13.++ kot...

ini last stok yang kami ada.. Aman dan adik memang pakai minyak ni selepas mandi dan sebelum tido... tapi aman takmo pakai dah.. dia suda sombong.. lepas mandi mau pakai pefium saja. sangat bau baby..... even dulu time aman selalu kuar masuk spital pun, nurse2 kat pusrawi suka sangat bau minyak ni..   

Tuesday, December 21, 2010

KLIM 'n' KL FormulaDrift

Saja suka suki bawak Aman dan Adik jalan jalan tengok dunia luar sambil sambil sang Ayah usha2 amoi amoi yang jadi Model 'n' umbrella girl. Penat weh, sambil sambil aku exercise la konon.. Tapi cam hampeh, ai naik 2KG minggu ini... Sangat Happy sampai rasa cam nak makan nasik banyak2 je..

Ni Gambar 2 minggu lepas.. Nak tengok sangat kan Kete Batman, Last2 sendirik menangis takut batMan.

Budak ni paling Exited ke sini. Dia tak tau Ummi dia letih gilerr ngangkat si Adik yang tak mo jalan.

Poyo kan ini budak..Kalau bule, kat semua kete dia nak Posing.. Kalah Model kereta tau.. malu ai..
Dari jauh dia jerit "Ayahhhhh... Aman nak gambar kat kete SAGEN... Hahahaha, agaknya orang pun pelik sejak bila volkswagen tuka nama jadi sagen.

Tengah tunggu Ayah beli tiket LRT. Kami nak ke Dataran. Tengok Formula Drift pulak..

Tengah tunggu Tren.. Rambut Aman dah panjang gile kan.. Sudah potong semalam setelah aku membebel 8hari 8malam tak berenti


Aman suka sebut Felarri.. wakakak, jenuh membetulkan pronoun dia nih.. Dia gak yang betul

Keta yang paling mengImpresskan Aman.. Subawu Impezza.. ni pun jenuh nak betulkan sebutan Aman. Dia gak yang paling betul.. Orang lain salah..

No Komen.. bukan Ai yang amik.. Ayah punya keje.. 
Amik gamba malu2 tau... Org lain nah keluar DSLR lens panjang gajah.. Ai amik keluar henpon aje.. tu yang amik kat belakang2 je.. Janji ada gambar Felarri untuk Aman

Ummi nak lukis spider...

Ni lah jadinya.. Ummi jadi duta GoodYear Tyre, Aman n Adik Spaidooorr

Day 2 KL FormulaDrift.. Poie ponat ponat tapi, nampak kepala orang aja... Aman la yang Untung

Basah tau Suar Aman kena peluh Ayah. HAHAHAHAHA...

Anakku cameraMan

Aman yang suka godek2 hset ummi.  cek henpon pepagi dah ada gambar dibawah.. Bukan Ayah yang amik, Ummi pun bukan.. Maknanya.. Aman la yang amik..


Aman zoom habis habisan.. Kabur sudah..

Hehehehe.. Yang ni perasan ala ala DSLR gitu.. Mata 2-2 tutup then Adik nampak bintang saja..

Peh tu cek gambar yang bjaya diambik.. KOSONG.. Bateri kong lah dik.. Sengih tengok gambar hitam.

Call Nenek bagitau dah MMS gambar hitam itu... Tengoklah henpon itu tebalik kah?
Nampaknya 2-2 ada hati nak jadik CameraMan. Nanti lah besar skit ye, bole amik gambar Ummi 'n' Ayah..

Monday, December 20, 2010

Suatu Petang yang damai

Adik yang selalu jalan macam tak belen.. jalan skit, tumbang, jalan skit tumbang.. Sebabnya adik ni suka kelam kabut. Asik nak belari aje.. Hurmm... Abang Aman lak tengah melompat lompat gumbira main bola dengan kawan kawan..  Alhamdulillah, Nursery ni sangat ok. Tak risau lah kalau hantar anak anak kat sini.

Itu cikgu Nana tengah posing dengan budak budak.. Muda lagi cikgu Aman ni.. Baru 19 tahun tapi, cekap giler jaga budak budak.. Tabik spring la kat diorang..

Thursday, December 16, 2010

Takde maknanye kenan kenan..

Dulu masa pregnantkan Aman dan Ikhwan, Aku suka tengok gambar google dibawah ni.. dengan harapan......

Comel kan... sangat cute!

Sekali keluar yang ini daaaa...

diikuti yang ini... lansung x serupa tau.. fras tau.. hehehe.. takpa, janji dua dua sehat kan.. tapi kan, pernah satu hari cashier 7-e tanya aku time tu aku ngan Ikhwan hehehe, kak, bapak dia melayu ke?. abisss??? ko ingat pakistan? Kalau pakistan dah tentu idung teletak..wakakakaka

Monday, December 13, 2010

Aman yang perasan

Memula aman ikut ayah jamming, seminggu tau kemaruk main drum, siap melompat lompat ala ala tengah layan drum (la konon).. Pagi, petang, siang dan malam citer pasal drum.. kadang, sensorang je dia belakon main drum.. hehehe, normal kah itu? kali kedua ikut ayah, dia dah waras sket.. tak de dah belakon lakon, tapi x tahannye dia nak ketuk sendirik itu drum.. Kang tokey tu ketuk kepala Aman, umi tak tau...

budak busyuk perasan jadi artis..

melalak tau nak ketuk drum ni sendiri.. AMAN NAK KETUK SENDIRI....
Dalam hati ni: amboi, tak padan dengan kecik.. Dan dalam hati jugak, elok lah ko ikut ayah nak, supaya x de can ayah mengayat pompuan lain... heheheheeheheh.. agak agak si jai marah tak??

Bintang Kecil dan Bintang Bandaraya..

Bosan tak tau apa nak buat weekend lpas, kami ke panggung DBKL. Sesaja je tengok kawan Cik Abang perform.. Kitorang sampai dewan, 5 minit pas tu tetamu VIP pun sampai... hahaha kiranya kami ni pengiring VIP.. cet! perasan daaa...


Budak busyuk ni cam exited giler tgk drummer atas pentas.. dia ni fanatik drum.. (ya kah??)


Maah eskot Aman..

persembahan pembukaan oleh Wada, Juara Bintang Kecil DBKL 2008, dan dia pun pernah jadi juara idola kecil musim 1.


Lebih exited tgk dancer daripada singer.. Dancer ni macam baduts la pulak.. mimik muka yang sejibik macam baduts..

selamba aku panggil, hai Shazlan.. Dia sangat peramah dan lawak okay!!

Ni dia kawan cik Abang..dua dari kanan.. yang tinggi skit tu thye, ex protege Adibah Nor..And, he is the winner for tonight, Kawan abang dapat naib johan.. bole laaa...

Ketua Pengarah DBKL dengan peserta..

Aman yang nak gambar ngan shazlan ye.. bukang aku!! hehehe.. pras tau abang amik gambar kabur.. issssyyy... marah ni

Friday, December 10, 2010

Susah sangat kah?


Nak kurus sikit macam ni bole? 5 kg to go, ntah bila tah... Mimpi tinggal mimpi saja la.. bosan suda ni..

emotion? ??? not so sure, cam katun pun ado

ringan jeeeeerr

time ni 49-50kg kot.. huk huk huk


Monday, December 6, 2010

Rindu Abadi..

Tiba tiba je.. rindu diorang ni masa kecik kecik. Rindu sangat sampai x bole nak digambarkan kerinduan itu. Banyak sangat kenangan manis, pahit.. sungguh meruntun jiwa..lain orang lain pandangan kan, bila adik adik semakin membesar, sudah pandai buat keputusan sendiri, masing masing dengan ego sendiri dan pasangan masing masing, terasa macam ada jurang pemisah dan mungkin saat2 indah dulu susah untuk diulang kembali. Emm.. Tarik nafas panjang panjang, hembus.. Pada yang empunya badan, saya sayang kamu semua dunia akhirat..





tetamu Tengah Malam

Uncle Geleng dengan kawannya. Janji datang kul 8.30 tapi biasalah janji orang bujang, pukul 10.30 baru sampai.. Kami sudah tidur!. sib baik cik abang jenis tidur lambat. hehehehe.. Leng, Tenkiu itu barang barang yang dihantar yaa..

nilah uncle geleng yang kata nak cepat ada hal, sampai takmo masuk rumah, skali ko, pukul 11.45 baru balik.. hehehe.. len kali datang awal skit, bole tolong masak.. bole makan makan

Budak ini pun sudah pinsan...

yang ini pon sama.. 2 kali 5 dengan adiknya..