CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, May 27, 2010

LOMBOK>SIAM>POLIGAMI

Hebat sangat ka LELAKI LOMBOK?

Jawapannya ada pada semua WANITA yang bergelar isteri kepada lelai lombokian.
Semenjak dua menjak ni naik benanah telinga nih bila dengar pompuan Msia yang kawin ngan orang Lombok. achik achik kawin lombok.. chit!! Bosan!!

dah la kawin lari.. pas tu bila dah aak agak x larat hidup bak ayam "kais pagi makan pagi, kais petang makan petang" baru lah terhegeh2 nak balik Msia.. nak dok ngan mak bapak lak.. Dulu masa dah gatal sangat kawin ngan lelaki lombok takde lak ko pikir kan..

ni kalau kena kat batang hidung sendiri tak tau lah apa akan jadi. Aku ni ada 4 lagi adik pompuan. bak kata orang tua2, menjaga lembu sekandang lagi senang dari jaga anak dara sorang. Stuju 100% kata kata Ust. Ismail Kamus, pompuan ni boleh cair walau dengan sebijik karipap.. kenal ngan org laki seminggu, cukup lah blanja makan sekali dua, terus lupa mak bapak yang mengandung, membesarkan ko, menjaga ko time ko sakit, bagi ko blajar tinggi2. belanja makan sekali dua dah cukup untuk beli hati ko (ye lah sangat).

Pas tu dah kenal, mulalah sayang sayang, dah tak ingat nak call orang tua kat kampung yang dok mengharap ko pass semua exam.. lpas sayang sayang.. aaa... yang, jom kawin kat siam? pompuan ni pun.. jommm bang, i rela ikut u kemana je.. ke hujung dunia pun i sanggup. kepala hangguk ko pompuan.. sure aku bukan setakat maki, 2, 2 skali sepak terajang, tampa, back hand, flying kick... memang kalau aku marah tak jadi rupa orang dah... otomatik btukar jadi seganas2 pompuan.. tunggu la ko pompuan..

eh.. mcm out off topic je..
biasanya yang suka sangggaaaatttttt kawin siam ni ialah.. bapak2 orang yang dayus dan tmasuk dalam kategori BEBAL/ TAKUT BINI. bole tak kalau ko nak buat, gentleman la skit.. tanya dulu bini no satu , yang, boleh tak abang nak kawin lagi satu? u dah tua lah, dah gemuk, dah tak cantik, abang nak cari bini yang muda, cantik, comel..
eeiiiii macam nak bakar je lelaki dayus dan pompuan perampas tu tau... walaupun jadi kat orang lain tapi tempias tetap kena skit2 kat kita kaum sejenis tau... bodoh la lelaki tu... dah la kawin tak bagitau bini, pas tu jumpa mak bapak mertua pun tak nak tu... yang dia tau, dia nak awek dia je.. alasan standard... nak halalkan hubungan.. kepala lutut kamu!

satu hari nanti Korang berdua akan ada anak . kalau dapat anak pompuan, mudah2an kamu dapat balasan setimpal.. amin... ikutkan hati memang nak memaki je tapi takut kang ada lak yang terasa.. kang tak pasal2 ada lak yang terjun bangunan kang..

sblm gimbaran tu datang baik log out skg.. pls..

Thursday, May 20, 2010

::Ba alif ba ya::

Pagi2 lagi dah buat dosa. Memang panas hati je semenjak dua menjak ni..
panas hati betol dengan bullshit arumugam yang macam babs tu. kalau lah dia ada kat depan aku skg ni mmg segala api, cili akan keluar dari mulut aku ni. ape hal ko machaa.. senang2 amik duit orang bila nak bayar balik sikit punya susah.. memang lah ko cakap tak banyak. dah tau tak banyak ko bagi balik je lah duit aku yang ko dah guna tu bangang!

Yang aku geram sangat2 ni dah la dulu ko janji nak buat grill rumah aku besok, besok, besok.. kepala hangguk ko... bak kata Hubby, ni macha punya time 48 jam sehari kot. dah lah amik duit deposit pas tu x jadi buat grill. susah la pulak nak bagi balik duit aku tu. bukan maik eksyen lagi ko eh... "ala kakak, bukan banyak.. sikit saja. nanti saya bank in la" laa niii apa cerita machaaaa...bila ko punya esok ni machaa...

mula2 ko cakap lori tebalik, pas tu ko eksiden pulak patah kaki.. elok je ko jalan pun. tak de la pulok aku tengok kaki ko bersimen.. pas tu sedara ko kat seremban mampos pulak.. pas tu sedara kat nilai pulak yang mati.. semalam, tak tau sedara mana pulak yang mati.. sejak ko ambik duit aku tu, rasanya dah bepuluh sedara ko mati la machaaa... apesal ko tak mati skali eh?

kalau ikutkan rasa marah aku ni kan, sampai esok tak habis tulis. itu jelah gambaran "kepanasan" hati untuk hari ni. kalau la aku ada super power, nak je aku sumpah ko jadi grill.... wakakakakak... tapi tak mo lah jadi grill rumah aku...