CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 25, 2009

~HoneyMoon PD @ raya ke-3~

Corus Paradise, Port Dickson
22 Sept 2009
Kitorang memang plan nak jalan jalan cari makan kat PD or Kuantan pada raya tahun ni.
Tapi belum confirm lagi lah... Alhamdulilalh, semua plan berjalan lancar.. raya ke 3 selepas kemas2 rumah Nanny, balik umah dulu hantar "Botak & the Geng Sempit" kemas2 baju n kitorang bertolak dari Desa Petaling at 12.00 tgh hari. Dalam masa sejam, dah sampai PD n misi seterusnya, cari mana lokasi Corus Paradise.. suspen gak takut2 kalau jadi macam last raya... duk Laguna Condo... mengerikan..... rupanya hotel Corus Paradise.. happening gile... sangat menarik lah tempat tu. recommended la, siapa2 yang teragak nak bercuti kat PD, bole lah cari hotel ni.. ongkosnya pun affordable la.. RM188 per night untuk bilik double queen, ocean view..
nikmati pemandangan idah sunset dari bilik je.. hehehehe.. bahaye gak kalau berlegar2 di tepian pantai time2 senja. :)
Holiday ni pun Ammar gak yang over exited.. bayangkan kalau bole, lepas check in terus nak mandi pool.. tak pasal2 demam kang.. dahlah pukul 2.30 tu matahari tengah tegak atas kepala.. nasib baik ayah berjaya gak lah pujuk kasi extend sikit itu time mandi..
selepas makan bekalan from KL, kitorang gi jalan bersiar2 tepi pantai buatan, amik gambar mana2 yang patut..(belum sempat upload lagi) then g pekan PD cari pelampung Aman n cari Teh ais.. huhuhuhu.. alahai... susah lah pulok cari kedai makan...
Tengah2 makan tu, aman dah tak bole control dah.. nak mandi kolam, nak mandi kolam...
so, baliklah kitorang kat hotel.. siap2 n turun mandi pool...
Ammar punya exited, sampai kecut2 lah jari jari comel dia tu... naik2 je merengek2 mintak makanan.. Amman nak makan nasi la, aman rasa perut aman lapar laa... Kesian sungguh.. kelam kabut ayah drive cari kedai makan. nasib baik kedai yang ayah aim tu bukak...
Aman otw tu dah tido dah... makanan dah tersedia atas meja baru Ummi kejut amman makan..
pagi2 buta, aman muntah.. nasib baik tidur ngan Maa'ah... heheheheeh..
ni kes makanan tak hadam lah ni... ... ingatkan dah selamat dari muntah aman... rupanya, dah tido ngan ummi pun dia muntah lagi..
nasi baik ummi tak ikut muntah skali..
ummi dah la semalaman tak bole titon.. adik exited lepas makan ikan kerapu... suspens gak, ingatkan dah nak bersalin.. dah lah baju baby belum kemas apa2 lagi.. hehehehe..
Wokeylah... nanti sambung lak...

~Raya, raya and raya....~


Raya 2009 @ Taman Midah, Cheras...
Selamat hari raya aidil fitri pada semua.. macam tahun2 sebelum ni, kitorang sefamily beraya kat KL aka rumah mak mertua.. (emm... pangkat mak sedara mertua la)
Sebenarnya tahun ni turn raya @ Keningau. tiket pun dah beli... dek kerana dah sarat sgt2 kenalah postpone raya tahun depan lak ngan Adik Ammar skali.. :)
alaa... makcik tak kisah pun coz bulan 11 ni bole balik cuti lama skit.. huhuhuh...
Gambar ni di ambil pagi2 raya selepas sesi bermaaf maafan dengan seisi keluarga.. apo laie... jangan tak tau, Ammar antara yang paling2 exited menyambut raya.. seawal pukul 7.30, ayah belum mandia lagi, dia dah besiap2... mengalahkan orang yang puasa penuh lak...
sehari sebelum raya pun dah lengkap pakai baju melayu, siap samping ngan songkok lagi..
Psst.. lupa nak khabar.. tahun ni theme purple..