CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, May 7, 2016

Imran 9 Bulan


cepat masa berlalu. tanpa sedar, Imran 9 bulan sudah. Masa ni abang Aman dan Ayah masuk hutan berOffroad di Ulu Slim. Jadi, kami 3 beranak la jalan jalan cari cari makanlah. Macam ni lah gaya Imran. Kalau ayah ada, mmmm menangis la duduk dalam car seat. Tau pulak Imran tak mau duduk car seat kalau ada ayah dan ummi.

Ok good boy.. jangan nangis2 selalu tau. Imran kan good boy. Good boy kena kuat. kena kontrol macho macam ayah. Semangat waja. tak mo nangis nangis tiap pagi tau. 

Thursday, April 7, 2016

Imran 8 Bulan

Happy 8 month old my little hero. Gigi belum tumbuh lagi tau. Tapi merangkak laju, boleh lumba dengan Abang Long dan Abang Ngah dah.

Siapa rajin teman umi jemput ayah balik kerja?. Siapa lagi kalau bukan little hero ummi ni. suka sangat buat muka masam dia ni. Masam masam pun suka buat lawak juga kan Imran.

Saturday, April 2, 2016

Balik Kampung Jumpa Nenek



Balik kampung kenduri, jumpa nenek juga, 1st time Imran buat surprise. Nenek sorang saja yang tau kepulangan Imran dan ummi.. Umi buat buat merajuk dengan adik beradik. Balik dengan Malindo Air kali ni. KL - KK.


Imran tido sepanjang di udara. Mengantuk lah tu awal pagi kena kacau.

Pacik Koji pun sama sporting, Partner in Crime. Pacik Koji dan GF hantar Imran naik bas Tung Ma.

On the way KK - Keningau, Umi call Maah suruh ambik barang di Stesen Tung Ma. Barang dalam bungkusan Merah, seberat 20kg. Sebenarnya warna baju Imran. Hahaha. Sampai je stesen, memang umi kena lempang dengan Maah. Terkejut punya pasal. Memang 2-2 surprise la. Maah terkejut nampak Imran dan Ummi, Ummi terkejut kena lempang. hahah.

Jumpa Aten pulak,  kena lagi Ummi dengan Aten, tumbuk dan lempang. Full package. Padan muka ummi Imran. Sampai rumah nenek, Ummi kena pulak dengan Mama.. Hahaha... misi berjaya kata nenek. 





Monday, March 7, 2016

Imran 7 Bulan

Happy 7 Month My Little Hero. Makanan kegemaran Buah mangga. Minuman kegemaran beliau ialah susu ibu. Hobi di masa lapang, kacau abang long dan ayah main ukulele. 


Sunday, January 3, 2016

oooo Balik Kampung, OOOO balik Kampung hati Girang

30.12.2015-03.01.2016. Balik kampung berdua saja dengan Ummi. Bang Long, bangah dan Ayah tinggal. Bangah ada orientasi 31.12.2015. Sebab tu tak boleh ikut


tingu, siapa yang menyambut di airport. Ada Maah, ada mama dan ada Abang Ilman dan tidak lupa pak supir, abang hem a.k.a abah, Tq kamurang. Sabar menanti.

ohh penatnya saya..  dalam perjalanan turun  bukit jalan Kimanis..


tujuan utama saya balik dengan ummi saya ialah.. tadaaaa.... Auntie Long saya bertunang. Alhamdulillah, saya doakan Auntie Long cepat kawin dengan Uncle Lan.

Keluarga kecil ummi saya. 



yeay!! Saya dah bangun pun.. Hai Ayah, hai abang... jangan jeles tau.

Monday, November 16, 2015

Imran Jumpa Tok Abah, Kalumpang 2015

15.11.2015 bawak Imran jumpa nenek & Tok Abah dia. Alhamdulillah, Imran sangat behave sepanjang perjalanan selama 1 jam setengah.

Hai Nenek, Nama saya Imran tau. Umur saya 3 bulan dah.

Tok Abah ni suka buat lawak kat saya lah.. Kata imran dalam hati..

Tok Abah kata tak larat nak dukung saya lama lama. Tak pelah tok abah 5 minit tuh pun dah kira ok..  Rasa macam sekejap sangat singgah Kalumpang kampung Abang, pukul 2.30 petang sampai, pukul 5.30 ptg balik dah. Bye 2 tok Abah. Nanti kami datang lagi ye.. 
mm.. bodek tok Abah, dapat lah topi tu kat adik. Sebelum balik Bangi, singgah Tanjung Malim sekejap cari baju celoreng untuk Abang Aman nak pakai ke sekolah, last skali, Ikhwan pun dapat seluar celoreng sama.. hahahaha

Thursday, July 9, 2015

Ramah Mesra bersama Kartunis Binjai

tiba tiba abang Aman request nak lukis karikatur. Alhamdulillah, kali ni ayah bagi green light untuk Abang dan adik Ikhwan. 

Gambar kenangan kartunis Binjai, dan Kartunis Padi. RM10/pic + RM10 laminate. tapi memang puas hati dan diorang ni rajin melayan karenah si Ikhwan yang banyak cakap.